Αρχική Εκθέσεις H έκθεση «Heaven and Earth. Art of Byzantium from Greek Collections» σε...

H έκθεση «Heaven and Earth. Art of Byzantium from Greek Collections» σε Ουάσιγκτον και Λος Άντζελες

Art of ByzantiumH έκθεση «Heaven and Earth. Art of Byzantium from Greek Collections», μια ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της χώρας μας περιοδεύουσα έκθεση, διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και δύο προβεβλημένα αμερικανικά μουσεία στα οποία και θα παρουσιασθεί: τη National Gallery of Art, Ουάσιγκτον – Οκτώβριος 2013 – Μάρτιος 2014, και το J. Paul Getty Museum, Λος Άντζελες Απρίλιος – Αύγουστος 2014.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής υπεγράφη, ως είθισται, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της National Gallery of Art. Σύμφωνα με αυτό, η αμερικανική πλευρά, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η έκθεση, ανέλαβε να καλύψει ένα μεγάλο τμήμα της δαπάνης για την πραγματοποίησή της και συγκεκριμένα:
1. την ασφάλιση των εκθεμάτων (με την κρατική εγγύηση των Η.Π.Α).
2. την εσωτερική μεταφορά των εκθεμάτων από τη National Gallery της Ουάσιγκτον (μετά το πέρας της πρώτης παρουσίασης της έκθεσης) στο J. Paul Getty Museum του Λος Άντζελες.
3. την εκπόνηση της μουσειογραφικής μελέτης και την εκτέλεσής της.
4. την προβολή της έκθεσης στις ΗΠΑ.
Από ελληνικής πλευράς θα καλυφθεί η έκδοση του δίτομου καταλόγου της έκθεσης καθώς και η έκδοση χορηγικών φακέλων για την ανεύρεση χορηγών, μέσω της χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε, ύψους 300.000 ευρώ, η οποία έχει ήδη δοθεί. Για την κάλυψη του συνόλου των υπολοίπων δαπανών που απαιτούνται για τη μεταφορά, συνοδεία, επιμέλεια και συντήρηση των αρχαιοτήτων από την Ελλάδα στην Αμερική και αντίστροφα, υπολογιζόμενου ύψους 1 εκ. ευρώ, θα αναζητηθούν χορηγοί. Στην περίπτωση που αυτό δε καταστεί δυνατό η ΟΠΑΠ ΑΕ έχει εγγυηθεί την κάλυψη του συνόλου της δαπάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.