Αρχική Τουρισμός Αναγνωρίστηκαν και επίσημα οι πηγές «Γιάλτρα Αιδηψού» και «Χανόπουλος»

Αναγνωρίστηκαν και επίσημα οι πηγές «Γιάλτρα Αιδηψού» και «Χανόπουλος»

γιάλτρα αιδηψούΔύο νέες ιαματικές πηγές αναγνώρισε η Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων η οποία ενεργοποιήθηκε πρόσφατα με την παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη.

Πρόκειται για τις πηγές «Γιάλτρα Αιδηψού» και «Χανόπουλος» που βρίσκεται στο νομό Άρτας.

Στόχος του υπουργείου είναι να συνεχιστεί με σταθερό ρυθμό η αναγνώριση πηγών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής είχαν αναγνωριστεί οι ιαματικές πηγές: Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα , Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα ( Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκης) και Παρενέστη (Δράμας).

Σχετικά με τα Γιάλτρα Αιδηψού το istiaianews.blogspot.gr, αναφέρει ότι

ιαματικα λουτρα  στα γιάλτρ αιδηψούΗ μικρή μονάδα λουτροθεραπείας στα Μπάνια των Γιάλτρων, οι λουτήρες όπως τις λένε οι παλιοί, ανακαινίστηκαν και σας περιμένουν για στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.
Μπορεί η μονάδα να είναι μικρή, δύναμης επτά λουτήρων, αλλά σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση των ιαματικών νερών είναι μεγάλη η προσφορά στον λουόμενο. Τα ωφέλημα συστατικά των ιαματικών νερών Γιάλτρων είναι κλάσεις ανώτερα από αυτά άλλων φημισμένων λουτροπόλεων. Δυστυχώς, όπως όλα τα ωραία σε αυτόν τον κόσμο, είναι μικρή η ποσότητα και η ροή νερού από την ιαματική ηφαιστειογενή πηγή.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ιαματικό του μπάνιο με μηδαμινό κόστος, σε πραγματικά ήσυχο περιβάλλον, μακριά από πανάκριβα spa. Ο λουόμενος θα έρθει σε άμεση επαφή με το ζεστό ιαματικό νερό και τα ευεργετικά συστατικά του, μιας και η πηγή βρίσκετε εντός της μονάδος, χωρίς την μετέπειτα τεχνητή αναθέρμανση του νερού. Στην μονάδα προσφέρει τις υπηρεσίες του και ιατρός. Οι πίνακες είναι μοναδικές δημιουργίες της Sofi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.