Αρχική Εκδηλώσεις Εγκαίνια του βυζαντινού ναού του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στο Λιγουριό της...

Εγκαίνια του βυζαντινού ναού του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στο Λιγουριό της Αργολίδας

Το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια αποκατάστασης του βυζαντινού ναού του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα (ή Αγίου Κωνσταντίνου) στο Λιγουριό της Αργολίδας, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων αναστήλωσης.
Ο ναός είναι ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά μνημεία της Αργολίδας. Χρονολογείται στον 12ο αιώνα και ακολουθεί τα πρότυπα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στη Νότια Ελλάδα εκείνη την περίοδο.
Η εκπόνηση της μελέτης και η πρωτοβουλία για την αποκατάσταση του μνημείου ανήκει στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Το έργο πραγματοποιήθηκε με την γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και την ουσιαστική συμβολή του Ανδρέα Συμεών, των οικογενειών Δημητρίου, Χρήστου & Γεωργίου Λιάτα, καθώς και κατοίκων του Λιγουριού.
Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2011 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, υπό την εποπτεία και την ευθύνη της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.