Αρχική Μουσεία Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων από τις συνεχείς αλλαγές των ωραρίων...

Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων από τις συνεχείς αλλαγές των ωραρίων λειτουργίας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ζήτησε ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων από τις συνεχείς αλλαγές των ωραρίων λειτουργίας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ζητά ο ΗΑΤΤΑΜέτρα για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ελληνικό τουρισμό από τις συνεχείς, διαχρονικά, αλλαγές των ωραρίων λειτουργίας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων συζητήθηκαν την Τετάρτη 31 Ιουλίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Κωνσταντίνο Τζαβάρα, αρμόδιο για τον Πολιτισμό, και τον Πρόεδρο του ΗΑΤΤΑ κο Γιώργο Τελώνη.
Βασικός γνώμονας της συζήτησης και κοινός τόπος ήταν η ανάγκη έγκαιρου και σταθερού προγραμματισμού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ελληνικού τουρισμού.
Διαπιστώθηκε πλήρης σύμπτωση απόψεων και συμφωνήθηκε η προώθηση απλών και πρόσφορων λύσεων, τόσο για το θερινό όσο και για το χειμερινό ωράριο, οι οποίες μάλιστα μειώνουν και το κόστος λειτουργίας.
Επισημάνθηκαν, παράλληλα, κάποια ειδικά θέματα όπως η ανάγκη καθιέρωσης διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας στην Ακρόπολη το Σαββατοκύριακο, η μεθόδευση του συστήματος προαγοράς εισιτηρίων για οργανωμένες ομάδες τουρισμού, και μικρής κλίμακας αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της εικόνας των Μουσείων. Εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αιφνίδιες αλλαγές σε ώρες και ημέρες λειτουργίας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Ο Υπουργός κος Κων. Τζαβάρας δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να δώσει οριστική λύση στα χρονίζοντα αυτά προβλήματα το συντομότερο δυνατό και ενημέρωσε το Σύνδεσμο ότι ολοκληρώνεται η ΚΥΑ για την εκτός ωραρίου λειτουργία Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.
Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κος Γιώργος Τελώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι ο ΗΑΤΤΑ θα είναι, όπως πάντα, αρωγός στην προσπάθεια για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.