Αρχική Αεροπορικά Νέα Το πρώτο ζητούμενο για την όποια αεροπορική πολιτική της χώρας μας είναι...

Το πρώτο ζητούμενο για την όποια αεροπορική πολιτική της χώρας μας είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με περισσότερες χώρες

Το πρώτο ζητούμενο για την όποια αεροπορική πολιτική της χώρας μας είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με περισσότερες χώρες, τονίζει σε επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Ζατζηδάκη, και Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών εταιριών (Σ.Α.Α.Ε.).

Ο Σ.Α.Α.Ε. στη συγκεκριμένη επιστολή εκφράζει τη δυσαρέσκειά του γιατί στη πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους του τουρισμού, αναφορικά με την στρατηγική των αερομεταφορών, προκειμένου να ενισχυθεί ο Ελληνικός τουρισμός, δεν είχε προσκληθεί.

Ο Σ.Α.Α.Ε. τονίζει συγεκριμένα ότι …..”ιδρύθηκε το 1989 και μέλη του είναι Ελληνικές εταιρίες που αντιπροσωπεύουν στην χώρα μας ξένες αεροπορικές εταιρίες. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στο σύνολο 131 ξένες αεροπορικές εταιρίες από τις οποίες οι 75 λειτουργούν με Έλληνες αντιπροσώπους.
Σκοπός του, εκτός από την επίλυση των επιμέρους θεμάτων που αφορούν στον κλάδο, είναι η προσπάθεια διατήρησης των υπαρχόντων και η προσέλκυση περισσότερων ξένων αεροπορικών εταιρειών στην χώρα μας.
Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, την συνεχώς αυξανόμενη διακοπή αεροπορικών συνδέσεων της χώρα μας με το εξωτερικό.
Το κενό που δημιουργείται είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να καλυφθεί στο σύνολο του από τις Ελληνικές αεροπορικές εταιρίες.
Το πρώτο ζητούμενο για την όποια αεροπορική πολιτική της χώρας μας είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με περισσότερες χώρες.
Φοβούμαστε ότι η απουσία μας από την σύσκεψη, εκφράζει ακριβώς την αντίθετη με το παραπάνω άποψη.

Συνεχίζοντας ζητά από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Ζατζηδάκη, και Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη σε επόμενη συνάντηση σας με φορείς του τουρισμού για θέματα που άπτονται των ξένων αεροπορικών εταιριών και αερομεταφορών γενικότερα, ο Σ.Α.Α.Ε να προσκαλείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.