Αρχική legacy Εγκαίνια αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου απο τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ....

Εγκαίνια αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου απο τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη

Tα θηρανοίξια της εκκλησίας της Παναγίας της Φανερωμένης στην Καρδιά Νισύρου εγκαινίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος ΝικητιάδηςΔύο σπάνια και μοναδικής αρχαιολογικής αξίας μνημεία εγκαινίασε σήμερα στο αρχαιολογικό μουσείο Νισύρου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης συνοδευόμενος και από τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου κ. Λίνα Μενδώνη. Πρόκειται για την αποκατάσταση και τα θηρανοίξια της εκκλησίας της Παναγίας της Φανερωμένης στην Καρδιά Νισύρου και την αναστήλωση της των τειχών της οχύρωσης της αρχαίας πόλης της Νισύρου στο λόφο πάνω από το Μανδράκι.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη διάρκειας της ομιλίας του, για τα εγκαίνια του αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου, στη σπάνια αρχαιολογική αξία των εκθεμάτων του μουσείου που αποδεικνύουν την μεγάλη πολιτιστική ιστορία του νησιού. Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης ανέφερε: «Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση σήμερα που ως Υφυπουργός καλούμαι να εγκαινιάσω το λαμπρότερο πολιτιστικό επίτευγμα που έχουμε να παρουσιάσουμε στη Νίσυρο. Ένα αρχαιολογικό μουσείο που αναδεικνύει με τα εκπληκτικά του εκθέματα την ιστορία τον Πολιτισμό και την ελληνικότητα του νησιού. Ο κάθε επισκέπτης σε αυτή την έκθεση που διαρθρώνεται σε ενότητες που καλύπτουν όλη την ιστορική διαδρομή της Νισύρου από την προϊστορία έως τη μεταβυζαντινή περίοδο θα μείνει έκθαμβος από το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό που θα ανακαλύψει στις αίθουσες του. ».
Εγκαίνια αρχαιολογικού μουσείου Νισύρου απο τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηΟ Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξήρε στην ομιλία του και τη φιλοπατρία και τη γενναιοδωρία της οικογένεια Γιαννίδη, δωρεά της οποίας υπήρξε η κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου της Νισύρου. Χαρακτηριστικά ο κ. Νικητιάδης ανέφερε: «Σε όλους εσάς της οικογένειας Γιαννίδη που είστε σήμερα μαζί μας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της πολιτείας και του Πρωθυπουργού και σας ανακοινώνω ότι σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού θα σας δοθεί ειδική μνεία που θα αναγνωρίζει την προσφορά σας. Κλείνοντας και ευχαριστώντας κάθε Νισύριο και Νισυριά που πρόσφερε για το μουσείο που εγκαινιάζουμε σήμερα επιτρέψτε μου να κάνω μια ειδική αναφορά σε έναν άνθρωπο που έβαλε την ψυχή του για να ολοκληρωθεί το σημερινό μουσείο, την προϊσταμένη της αρμόδιας Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κυρία Μελίνα Φιλήμονος».
Μετά τα εγκαίνια του αρχαιολογικού Μουσείου Νισύρου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης μετέβη συνοδευόμενος και από τη Γενική Γραμματέα κ. Λίνα Μενδώνη στην Καρδιά Νισύρου, μια περιοχή με πλούσια ευρήματα της Παλαιοχριστιανικής και Μεταβυζαντινής περιόδου. όπου παρέστη στα θηρανοίξια χαιρετίζοντας την επαναλειτουργία της εκκλησίας Παναγία η Φανερωμένη. Μια εκκλησία που αποτελεί μοναδικό δείγμα στη Δωδεκάνησο του σπάνιου σταυροειδούς εγγεγραμμένου ρυθμού που χρονολογείται στον 8ο μ.Χ αιώνα και η αποκατάσταση της ολοκληρώθηκε το 2009 με κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Η επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στη Νίσυρο ολοκληρώθηκε με την παρουσία του στα εγκαίνια ενός ακόμα σπάνιου αρχαιολογικού μνημείου που διαθέτει το νησί και αποκαταστάθηκε με κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού, τα τείχη του Κάστρου της αρχαίας πόλης της Νισύρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.