Αρχική legacy O Υπουργός Μεταφορών στην Μυτιλήνη

O Υπουργός Μεταφορών στην Μυτιλήνη

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων Γ. Οικονομίδη, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Μυτιλήνη (έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής) το τελευταίο διήμερο.
Το Κυβερνητικό κλιμάκιο είχε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, τη Γενική Γραμματέα Βορείου Αιγαίου, τον Νομάρχη Λέσβου κ.ά.
Σήμερα το πρωί, το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία στο οδικό έργο Λάρσος – Καλλονή, που ήδη εκτελείται, καθώς και στον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και το όλο έργο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.
Στη σύσκεψη και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στα έργα στο Βόρειο Αιγαίο, που θα ενταχθούν στο θεματικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ιδιαίτερα:
Στο Νομό Λέσβου :
•    Στον οδικό άξονα Καλλονής- Σιγρίου, μήκους 46 χλμ, με προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ, του οποίου ολοκληρώνονται οι μελέτες και η δημοπράτηση εκτιμάται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2011 ως ενιαίο έργο
•    Στο έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Μυτιλήνης-Καλλονής (Μόρια-Αρίσβη), που εντάσσεται πλέον οριστικά ως εργογέφυρα για την ολοκλήρωσή του στο ΕΣΠΑ με 17 εκατ. ευρώ
•    Στον οδικό άξονα Καλλονής-Πέτρας, όπου ολοκληρώνονται οι μελέτες με στόχο την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης
•    Στον νέο Αεροσταθμό Μυτιλήνης (κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, χώρου στάθμευσης και επέκτασης δαπέδου αεροσκαφών) εκτιμώμενου προϋπολογισμού, βάση της μελέτης που ήδη εκπονείται, 73 εκατ. ευρώ, με στόχο να δημοπρατηθεί εντός του 2011.
Στο Νομό Χίου :
•    Στο έργο του νέου Κεντρικού Λιμένα Χίου, που εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό για τα έργα της Α’ φάσης 63 εκατ. ευρώ και για τα έργα της Β´ φάσης 13,5 εκατ. ευρώ
•    Στο έργο βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Λιμένα Μεστών Χίου, που κι αυτό εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου, ως εργογέφυρα με προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ.
Στο Νομό Σάμου:
•    Στο οδικό έργο παράκαμψης Πυθαγορείου-Χώρας που εντάσσεται στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με εκτιμώμενη δαπάνη μελέτης 900 χιλ. ευρώ και κόστος κατασκευής 14 εκατ. ευρώ
•    Στο έργο διάσωσης και αναστήλωσης του μνημείου του Ευπαλίνειου Ορύγματος, όπου εκπονήθηκε η μελέτη εφαρμογής με ευθύνη της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας. Το όλο έργο θα εκτελεστεί με την επίβλεψη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων
•    Στο οδικό έργο παράκαμψης Κάμπου Μαραθοκάμπου, εκπόνηση μελέτης, με διάθεση προς τούτο από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 400 χιλ. ευρώ.
Ο κ. Σηφουνάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ρέππα τόσο για το έμπρακτο ενδιαφέρον για το ακριτικό Βόρειο Αιγαίο, όσο και τον ίδιο προσωπικά για την ανέφελη και παραγωγική συνεργασία που είχε μαζί του κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Τέλος, ο κ. Ρέππας δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Το ενδιαφέρον μας για τα νησιά του Β. Αιγαίου αποδεικνύεται από τις προτεραιότητες που δίνουμε στην ένταξη στο θεματικό πρόγραμμα του Υπουργείου των σημαντικών έργων που παρουσιάσαμε σήμερα στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.
Ήταν ωφέλιμη η επί τόπου αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στον οδικό
άξονα Καλλονής-Σιγρίου όπου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη κατασκευής του.
Τέλος ευχαριστώ τον Υπουργό Αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ για την συμβολή του και μέχρι χθες συνεργασία που θα συνεχισθεί και από τα νέα του καθήκοντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.