Αρχική Αρχαιολογία Πανσέληνος στo Αρχαίο Ναυάγιο της Περιστέρας!

Πανσέληνος στo Αρχαίο Ναυάγιο της Περιστέρας!

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου, ημέρας έναρξης λειτουργίας του υποβρύχιου μουσείου Περιστέρας Αλοννήσου, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αλοννήσου και τα καταδυτικά κέντρα της περιοχής διοργάνωσαν βραδινή κατάδυση στο ναυάγιο κλασικών χρόνων στην Περιστέρα.

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η ομάδα δυτών της on a single breath φωταγώγησε τον χώρο του αρχαίου ναυαγίου. Η δράση φωταγώγησης και παρουσίασης των ναυαγίων σε νυχτερινή κατάδυση είναι μια ιδέα που αναπτύσσει εδώ και τρία χρόνια η ομάδα on a single breath Προκειται για μια δράση που έχει υλοποιηθεί τα τελευταία 3 χρόνια σε σύγχρονα ναυάγια, για πρώτη φορά όμως πραγματοποιείται σε αρχαίο ναυάγιο. Κατόπιν μελέτης, χρησιμοποιήθηκαν 12 φωτιστικά σώματα συνολικής ισχύος 146.000 lumen στους 6500 βαθμούς kelvin.

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και απόκοσμο. Κάτω από το φως της πανσελήνου, οι έμπειροι αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης που συμετείχαν στη δράση, καταδύθηκαν στον χώρο του υποβρύχιου μουσείου βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία.

ΥΠΠΟΑ/ΕΕΑ, φωτ. Στέφανος Κόντος on a single breath

Χρήσιμες πληροφορίες:

• Η πιλοτική λειτουργία του Επισκέψιμου Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου Περιστέρας Αλοννήσου ξεκίνησε στις 3/8/2020 και θα διαρκέσει έως τις 2/10/2020. Επιτρέπεται μόνο η καθοδηγούμενη κατάδυση, με συνοδεία αδειοδοτημένων καταδυτικών κέντρων, που πραγματοποιούν καταδυτικές επισκέψεις στο ναυάγιο.

• Μπορείτε να επισκεφτείτε το Κέντρο Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κοινού στη Χώρα Αλοννήσου για να γνωρίσετε το ναυάγιο και να καταδυθείτε εικονικά:

– Το Κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά από 15 Ιουλίου 2020, ώρες λειτουργίας 17.00 -21.00.

• ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

– Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό (Δήμος Αλοννήσου) +30 2424350201

– Τηλέφωνο επικοινωνίας για τους εκπροσώπους ΜΜΕ: +30 6944853867

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.