Αρχική Δήμοι Ένα νέο πολιτιστικό γεγονός ξεκινά φέτος στο νησί της Μυκόνου.Το «1ο Youth...

Ένα νέο πολιτιστικό γεγονός ξεκινά φέτος στο νησί της Μυκόνου.Το «1ο Youth Festival» του Δήμου Μυκόνου

Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει το 1ο Youth Festival με επίκεντρο τη νεολαία του νησιού και στόχο να αποτελέσει χώρος έκφρασης, συνεύρεσης και ανταλλαγής απόψεων που εκτός από διασκέδαση θα προσφέρει σε παιδιά και νέους, πολλά νέα ερεθίσματα.

Το 1ο Mykonos Youth Festival θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή Πετεινάρος τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν νομοθετηθεί για τον covid-19.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αποτελέσει χώρο έκφρασης και δημιουργίας των νέων του νησιού μας ώστε να εξελιχθεί σε θεσμό που θα προάγει τη συμμετοχή, την δημιουργικότητα και τις ανάγκες της Νέας Γενιάς.

Έξι ημέρες πλούσιες σε εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν μουσική και χορογραφίες, δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αθλητικά events και θεάματα, δράσεις για το περιβάλλον καθώς και πολλά ακόμη όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να συμμετέχουν οι νέοι του νησιού μας.

Το Φεστιβάλ βασίζεται σε δύο ενότητες και συγκεκριμένα:

Το Τριήμερο 7-8-9/8 είναι αφιερωμένο κυρίως σε παιδιά ηλικίας έως 12 ετών και περιλαμβάνει: 

  • Μουσικές και Θεατρικές διαδραστικές παραστάσεις, ομαδικά παιχνίδια δράσης. Basketball camp, Happenings
  • Δημιουργικά Εργαστήρια Ζωγραφικής, Ανακύκλωσης κ.λπ.
  • Προώθηση του Εθελοντισμού και Προσκοπισμού
  • Δράσεις ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Το Τριήμερο 10-11-12/8 αφορά τις ηλικίες από 12 ετών και άνω και περιλαμβάνει:

  • Συναυλίες
  • Stand Up Comedy
  • Dj projection mapping
  • 3d Mapping προβολές
  • Interactive Projection Scateboard Show κ.α.

«Σας προσκαλούμε στο 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας Μυκόνου που θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 12 Αυγούστου, Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, με σκοπό να γνωρίσετε τη διαχρονικότητα του νησιού μας, το σύγχρονο πρόσωπό του, το φυσικό του περιβάλλον, τον αθλητισμό και τις τέχνες του. Στο πλαίσιο αυτό και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και προτύπων για τον Covid-19, διοργανώνουμε ποικίλες δράσεις σε ανοιχτούς χώρους με μουσική, χορογραφίες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, αθλητικές και θεματικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν χώρο ελευθερίας και έκφρασης των νέων, ενώ παράλληλα φιλοδοξούμε να εξελιχθεί σε θεσμό, ο οποίος θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα της Νέας Γενιάς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Το Φεστιβάλ Νεολαίας αποτελεί ένα νέο πολιτιστικό γεγονός στο νησί της Μυκόνου με στόχο να προάγει την έννοια της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και να προσφέρει στους νέους εκτός από χαρά, αισιοδοξία και πολλά νέα ερεθίσματα. Η νέα γενιά έχει τους δικούς της ρυθμούς, τα δικά της θέλω και όνειρα. Θέτει τους δικούς της στόχους και έχει τα δικά της πρότυπα. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μέσα από πολλές δυσκολίες, πραγματοποιούμε το πρώτο Φεστιβάλ Νέων στο νησί μας. Εύχομαι να το απολαύσετε. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και στόχος του Τμήματος Νέας Γενιάς είναι να τα θέτει πάντα σε προτεραιότητα» τονίζει η Εντεταλμένη Δ.Σ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Ελένη Κοντιζά.

Έξι μέρες γεμάτες θέαμα και δράση για τα παιδιά και τη νεολαία λαμβάνοντας υπόψην τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των αρμοδίων φορέων για τον Covid-19 που αφορούν πολιτιστικές δράσεις σε συγκεκριμένο ανοιχτό χώρο.

Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο κρατήσεων για τις συναυλίες και τα θεατρικά 2289360121 καθημερινά εκτός Σ/Κ 09:00-15:00.

Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα της υποδομής δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο χώρο.

Το Mykonos Youth Festival τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος(Κ.Ε.Δ.Ε.) και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.