Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1.440.300 ευρώ για την ενίσχυση Φεστιβάλ-σύνθετων πολυθεματικών δράσεων, και των γραμμάτων και...

1.440.300 ευρώ για την ενίσχυση Φεστιβάλ-σύνθετων πολυθεματικών δράσεων, και των γραμμάτων και βιβλίου

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.440.300 ευρώ ανακοινώνονται σήμερα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το ποσό των 986.500 ευρώ διατίθεται για την ενίσχυση των Φεστιβάλ, σύνθετων πολυθεματικών δράσεων, ενώ με το ποσό των 453.800 ευρώ ενισχύονται δράσεις για την προώθηση των γραμμάτων και του βιβλίου.
Οι σχετικές προσκλήσεις του ΥΠΠΟΑ, της 15ης Ιανουαρίου, απευθύνονταν σε νομικά́ πρόσωπα ιδιωτικού́ ή δημοσίου δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς. Διευκρινίζεται ότι δεν απευθύνθηκαν σε εποπτευόμενους και τακτικώς επιχορηγούμενους από́ το ΥΠΠΟΑ φορείς ούτε αφορούν σε αιτήματα επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, υποδομών και εξοπλισμού́.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ευχαριστεί θερμά τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ, καθώς και τα μέλη των Ομάδας Εργασίας και της Ειδικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που εργάστηκαν αμισθί και εν μέσω της πανδημίας, προκειμένου να ολοκληρώσουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα το έργο τους.
1. Επιχορηγήσεις Φεστιβάλ και σύνθετων πολυθεματικών δράσεων
Με το ποσό των 986.500 ευρώ επιχορηγούνται 153 από τις 157 προτάσεις για επιχορήγηση ή/και αιγίδα που υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα και ηλεκτρονικά, μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων (http://drasis.culture.gr/) από εγγεγραμμένους σε αυτό Φορείς, κατά το χρονικό διάστημα από 16/01/2020 έως και 24/03/2020. Οι φορείς ανταποκρίθηκαν στην αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΔΕ/18604/248/72/15-01-2020 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων επιχορήγησης ή/και αιγίδας για Φεστιβάλ και σύνθετες πολυθεματικές δράσεις.
Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας (όπως αυτή ορίστηκε με την αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΣΠ/ΔΠΔΕ/163853/3600/953/03-04-2020 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι τα ακόλουθα:
1. Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2. Βασίλης Αυδίκος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου
3. Μαριέττα Μινώτου, Λέκτορας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου
4. Σταύρος Γασπαράτος, Μουσικό́ και Συνθέτη, μέλος του Διοικητικού́ Συμβουλίου του Ελληνικού́ Φεστιβάλ
5. Αναστασία Γκάτζιου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του Υπουργείου Πολιτισμού́ & Αθλητισμού́ ως Εισηγήτρια
Σημειώνεται ότι θα εγκριθούν οι αλλαγές που τυχόν θα προκύψουν σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, στις ημερομηνίες διεξαγωγής των προτάσεων καθώς και οι αλλαγές του προγράμματος των εκδηλώσεων, που επιβάλλονται από τη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων και του κοινού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.