Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Η κυβέρνηση να προστατεύσει όλες τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές...

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Η κυβέρνηση να προστατεύσει όλες τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού»

Σίγουρα πρώτο μέλημα μας είναι και παραμένει η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορονοϊού και όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Η κυβέρνηση όμως οφείλει να στηρίξει και οικονομικά όλες τις επιχειρήσεις που σήμερα δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν λόγω του κορονοϊού και δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει και να «νίπτει τας χείρας της».

Μέχρι σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολές προς υπουργούς έχει επισημάνει λάθη ή παραλείψεις που έχουν γίνει και που επηρεάζουν αρνητικά κλάδους της οικονομίας, αλλά δεν έχουμε εισακουστεί μέχρι τώρα, τονίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Άραγε, με απαγόρευση της κυκλοφορίας πως θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις που με απόφαση της κυβέρνησης τυπικά και μόνο παραμένουν σε λειτουργία;

Πως θα πληρώσουν το προσωπικό τους;

Πως θα πληρώσουν τις επιταγές τους;

Πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, έστω και με αναβολή κάποιων μηνών;

Για άλλη μία φορά καλούμε την κυβέρνηση να πάρει οριζόντια μέτρα στήριξης για όλες τις επιχειρήσεις αλλά και για τους επαγγελματίες που θίγονται από τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οριζόντια μέτρα απαιτούνται και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών καθώς κανείς δεν θέλει λόγω της κρίσης του κορονοϊού να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και να βρεθούν στην ανεργία πολλαπλάσιοι εργαζόμενοι.

Ζητάμε άμεσα μέτρα γιατί κάθε μέρα αργοπορίας κοστίζει ακριβά στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Αν δεν αρκούν τα χρήματα για να ενισχυθούν όλοι, τότε η κυβέρνηση οφείλει να τα καταβάλει αναλογικά καθώς επιχειρήσεις και επαγγελματίες παραμένουν φορολογούμενοι του κράτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.