Αρχική Αρχαιολογία Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας...

Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου

Με χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου προχωρούν οι εργασίες για την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, ώστε το Μουσείο να αποκτήσει μία έκθεση σύμφωνα με τα σύγχρονα μουσειολογικά δεδομένα και κυρίως να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνα 2021.

Έπειτα από συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Νέλλο Κανελλόπουλο, το Δ.Σ. του Ιδρύματος, στην συνεδρίασή του της 20ής Μαρτίου, αποδέχτηκε την πρόταση του ΥΠΠΟΑ να αναλάβει τη χρηματοδότηση της επανέκθεσης του Μουσείου. Η χορηγία, που αφορά στην εφαρμογή της μουσειολογικής -μουσειογραφικής μελέτης, είναι της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ευχαριστήρια επιστολή της προς τον κ. Νέλλο Κανελλόπουλο η κ. Μενδώνη, «χάρη στην καθοριστική βοήθειά σας, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επανέκθεση του Μουσείου ως την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Σε άλλη περίπτωση οι διαδικασίες του Δημοσίου για τις σχετικές προμήθειες καθιστούν το εγχείρημα απολύτως απαγορευτικό».

Η οριστική μουσειογραφική μελέτη έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Μουσείων, ενώ σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση των εργασιών προγραμματίζεται πριν από την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τον Μάρτιο του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.