Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Φωτεινή Δάρρα, αυτή την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο ήδη κατάμεστο Μέγαρο...

H Φωτεινή Δάρρα, αυτή την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο ήδη κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Με την ορχήστρα «Καμεράτα»

 Η διακεκριμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό καλλιτέχνις Φωτεινή Δάρρα, ερμηνεύει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών που δισκογραφήθηκαν σε πέντε διαφορετικές γλώσσες και αγαπήθηκαν από όλο τον κόσμο. Τη συναυλία στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» θα παρακολουθήσουν προσκεκλημένοι από όλη την Ευρώπη ενώ τα λίγα εισιτήρια που διατέθηκαν στο κοινό έχουν ήδη γίνει sold out! Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων παρουσίας γνωστής διεθνούς εταιρείας στην Ελλάδα. 

Μαζί με την ερμηνεύτρια εμφανίζεται η καλύτερη συμφωνική ορχήστρα της Ελλάδας Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής. Μια ορχήστρα που έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους σολίστ και μαέστρους στον κόσμο. Η Φωτεινή Δάρρα έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με την συγκεκριμένη ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Sir Christopher Warren Green.

Το πρόγραμμα συνθέτουν πολυαγαπημένα τραγούδια κορυφαίων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και ο  Μίκης Θεοδωράκης. Από «Τα παιδιά του Πειραιά», μέχρι το «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» (The honeymoon song από τους Beatles), την «Όμορφη πόλη»(Les amants de terruel από την Edith Piaf) και το «Αγάπη που γινες»  που τραγούδησαν στα αγγλικά οι Beatles , η Edith Piaf, o Νat King Cole κ.ά.Τραγούδια πασίγνωστα σε Ελλάδα αλλά και διεθνώς, από μια μοναδική φωνή και ορχήστρα. Ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για τη βραδιά που περιλαμβάνει γαλλικά τραγούδια και πορτογαλέζικα fados. Δεν θα λείψουν τα μεγάλα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και της Τζένη Βάνου που αγαπήθηκαν από τον κόσμο ξανά με τη φωνή της καθώς και πολλά από το προσωπικό της ρεπερτόριο.

Λίγα λόγια για τη Φωτεινή Δάρρα:

Η Φωτεινή Δάρρα είναι τραγουδίστρια και ηθοποιός. Είναι μια καταξιωμένη καλλιτέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει σπουδάσει στο Eθνικό ωδείο τραγούδι , στην Δραματική Σχολή Αθηνών υποκριτική και στο ROYAL ACADEMY OF ARTS musical. Μερικές από τις συνεργασίες της είναι με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες , Μίκη Θεοδωράκη , Νίκο Μαμαγκάκη , Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Μαρκόπουλο  και άλλους. Συνεργάστηκε με τον διεθνή τενόρο Rolando Villazon, τον αστέρα του West End Ramin Karimloo, τη Βίκυ Μοσχολιού, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τη Μαρία Φαραντούρη κ.α  Έχει τραγουδήσει σε μεγάλα θέατρα και συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως: ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη , Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων , στην έναρξη της Εurovision με διθυραμβικές κρτιτικές από το BBC και άλλα διεθνή κανάλια. Στα Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, στο Εθνικό θέατρο της Γαλλίας, Στο θέατρο Αlice Tulli στο Τόκυο, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Mουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Επίδαυρο κ.ά, Είναι η πρώτη ελληνίδα που τραγούδησε στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση του 1453! Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου και προβλήθηκε παγκόσμια από το κανάλι CNN.

Ενδεικτικά κάποια από τα τραγούδια που θα ακουστούν στο πλαίσιο της συναυλίας  στις 22 Φεβρουαρίου: Αν θυμηθείς το όνειρό μου, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Spente le stele, Je suis malade, Cancao do mar, Rien de rien, Στάλσιμο, Αγάπη που γινες, Φεύγα, Γελάς, At last, Αν είναι η αγάπη αμαρτία και Θέλω κοντά σου να μείνω.

Να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Δάρρα την Τετάρτη 27/2 εμφανίζεται για μια ακόμα παράσταση στο Half Note 

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/music/half-note/foteini-darra-erotas-opos-tote/?fbclid=IwAR1jCmoAzG_Yy9SRm-SgKSM2DlZYf6Kc37kCabOwaTeomHt4X6rakF7EkzM

και στο 210 9213310

Εισιτήρια από 15 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.