Αρχική Δήμοι Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις»

Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις»

Με συμμετοχή 26 ελληνικών και κυπριακών πόλεων και πλήθος σημαντικών ομιλητών (πανεπιστημιακών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών) πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, το πρώτο Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και ο Δήμος Λαρισαίων.

Στο συνέδριο συμμετείχε από την Περιφέρεια ΑΜΘ μόνο ο Δήμος Δράμας, τον οποίο εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Δράμας, κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Ο κ. Καραμπατζάκης με τις δύο εισηγήσεις που είχαν ως θέμα το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δράμας: Ασπίδα Προστασίας και Βάση Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης» και «CITY CHANGER CARGO BIKE: Κάνοντας χρήση ποδηλάτων μεταφοράς φορτίου σε πόλεις μεσαίου μεγέθους – Η πόλη της Δράμας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020», παρουσιάστηκε η νέα και σύγχρονη εικόνα της Δράμας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή σε συνδυασμό με τα σημαντικά έργα αναπλάσεων στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου o κ. Καραμπατζάκης βραβεύτηκε, από το δήμαρχο Νέας Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη για τη συμβολή του στον τομέα της Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, συγχαίρει τον κ. Καραμπατζάκη και σημειώνει ότι η δημοτική μας αρχή άλλαξε σελίδα στη Δράμα και σε άριστο κλίμα συνεργασίας, με γνώσεις και τεκμηριωμένες απόψεις, αναβαθμίζουμε και ενισχύουμε την περιοχή μας, επανεκκινούμε την τοπική οικονομία, ενισχύουμε τη δυναμική των επιχειρήσεων, επενδύουμε στον πολιτισμό και στην κοινωνία, φέρνουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.