Αρχική Δήμοι ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 2019 Η ΜΗΛΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η Μήλος, κατέγραψε και εφέτος ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας. Η επιτυχία αυτή πρέπει αφενός να κεφαλαιοποιηθεί και αφετέρου να μεγιστοποιηθεί με το άνοιγμα νέων αγορών και τη μεγαλύτερη διείσδυση σε ειδικές ομάδες ενδιαφέροντος με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το πλούσιο τουριστικό προϊόν του νησιού. Πολύ περισσότερο που ήδη από τον Ιανουάριο και, παρά τις δυσκολίες που διαφαίνονται στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα, μόνο το αεροδρόμιο του νησιού κατέγραψε αύξηση εξαπλάσια από το μέσο όρο του συνόλου της χώρας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε:

  • Επιμήκυνση της χρονικής περιόδου που ήδη έχει καταγράψει σημαντική επιτυχία.
  • Αύξηση των αφίξεων/ διανυκτερεύσεων.
  • Αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης στην οποία συνέβαλαν η αύξηση της κίνησης και η επέκταση της τουριστικής περιόδου που ευνόησαν την εμπορική κίνηση.

Είναι σαφές ότι η διαδικασία διεκδίκησης της Αφροδίτης ανέδειξε ακόμα περισσότερο το νησί που , χάρη στην επιτυχημένη καμπάνια του με το σύνθημα «TAKE ME HOME», απέκτησε νέους φίλους και έγινε γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής.

Είναι επίσης σαφές ότι χάρη στη συγκροτημένη στρατηγική προσέγγισης των αγορών και στην προβολή που τη συνόδεψε, κινητοποιήθηκε η αγορά του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιήθηκε στην αύξηση των δρομολογίων πρόσβασης στο νησί, αφού διαπίστωσε την άνοδο της ζήτησης στην οποία και ανταποκρίθηκε σε επίπεδο αερομεταφορών, ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και κρουαζιέρας, με ταυτόχρονη σύνδεση με άλλους τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη.

Με το σκεπτικό αυτό , εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2019 που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Δημήτρης Μωραϊτης και το οποίο έλαβε και την καταρχήν έγκριση του ΕΟΤ.

Το πρόγραμμα που υποβλήθηκε από την εταιρία συμβούλων του Δήμου και έλαβε την τελική έγκριση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Συμμετοχή σε εκθέσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με γενικό περιεχόμενο και σε άλλες με έμφαση στον φυσιολατρικό-περιπατητικό, καθώς και σε εκθέσεις που λαμβάνει μέρος ο ΕΟΤ σε Ευρώπη, Κίνα, Ινδία και ΗΠΑ.
  • Σχεδιασμός , Κατασκευή , Εκτύπωση τουριστικού φυλλαδίου ,προμήθεια ψηφιακών μέσων αποθήκευσης (USB sticks) και ανακατασκευή Τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου .
  • Παραγωγή ντοκιμαντέρ για τον πολιτισμό και τα Ιστορικά Μνημεία της Μήλου.
  • Καθαρισμός , διάνοιξη, χαρτογράφηση , σήμανση και προώθηση περιπατητικών διαδρομών.
  • Οργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδιών καθώς και επισκέψεων τουριστικών επαγγελματιών.
  • Πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης – παρουσίασης του προορισμού σε επιλεγμένο κοινό τουριστικούς πράκτορες, Tour Operators, και δημοσιογράφους σε μια από τις ανερχόμενες αγορές, κυρίως της Ασίας, αλλά και στις ΗΠΑ με παράλληλη συμμετοχή σε workshops στην Ινδία και σε χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και στο 2ο GREEK PANORAMA B2B ROADSHOW για την Ελλάδα, στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ το Φεβρουάριο σε τρεις σημαντικούς προορισμούς: Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο. Η επιλογή των συγκεκριμένων χωρών έγινε με γνώμονα, αφενός την ιδιαίτερη δυναμική και το ενδιαφέρον αυτών των αγορών για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αφετέρου την επιθυμία σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν σε αυτές.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης τόνισε:

«Εδώ και χρόνια βαδίζουμε με σύστημα και προγραμματισμό. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και γιαυτό δεν είναι τυχαία η επιτυχία που σημειώνουμε. Θα συνεχίσουμε την πορεία για την κατάκτηση των αγορών στη βάση του νέου σχεδιασμού μας που έχουμε δουλέψει με την Τουριστική Επιτροπή και την εταιρία Συμβούλων μας. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα, όπως αποτυπώνονται στους αριθμούς ,αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα ότι βρισκόμαστε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Η Μήλος, χάρη και στον επαγγελματισμό των ιδιωτών που ασχολούνται άμεσα ή και έμμεσα με τον Τουρισμό, αλλά και χάρη στη φιλοξενία των κατοίκων της, κερδίζει κάθε χρόνο καινούργιους φίλους , παγιώνοντας , ταυτόχρονα και τους παλιούς που συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους στο νησί μας. Σε αυτό συνέβαλε και η εκστρατεία διεκδίκησης της Αφροδίτης που, ενώ δεν έγινε απλά για να διαδώσουμε τη φήμη του νησιού, όπως όλα δείχνουν, θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.