Αρχική Αθλητικά Αθλητικές διοργανώσεις σημειώνουν ρεκόρ και επιτυχίες στην Ίο!

Αθλητικές διοργανώσεις σημειώνουν ρεκόρ και επιτυχίες στην Ίο!

Διανύοντας μία πολυετή και σταθερή πορεία, ο Δήμος Ιητών επιμένει αθλητικά μέσα από καινοτόμες δράσεις που προβάλλουν τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, της αθλητικής παιδείας και του πολιτισμού στην Ίο, το εξωτικό νησί των Κυκλάδων με τη διεθνή ακτινοβολία.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Ομήρειος Ημιμαραθώνιος μήκους 21,1 Km που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ιητών και ο Α.Ο Ιού. Με αφετηρία το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στο Νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και τέρμα τη γραφική κεντρική πλατεία της Χώρας, δεκάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν στην αθλητική γιορτή, απολαμβάνοντας στη διάρκεια της διαδρομής τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τα γραφικά σοκάκια του νησιού, ενώ οι τρεις πρώτοι αναδείχθηκαν κυπελλούχοι και όλοι όσοι συμμετείχαν έλαβαν μετάλλιο και αναμνηστική μπλούζα από τις διοργανώτριες αρχές. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν κούρσες μήκους 10Km και 3Km. Δεδομένου πως τα έσοδα της δράσης διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς, ο εφετινός Ομήρειος Ημιμαραθώνιος ξεπέρασε τις 220 συμμετοχές, αριθμός τριπλάσιος από την 1η διοργάνωση, με στόχο και προοπτική την κατάρριψη του νέου αυτού ρεκόρ το 2019.

Ο αθλητικός παλμός στην Ίο δεν «ατόνησε» όμως μετά τον Ημιμαραθώνιο, αλλά αντ’αυτού, «χτύπησε» εξίσου δυνατά την επόμενη ημέρα. Με συνδιοργανωτές το Δήμο Ιητών και τον ΑΣ Ίου, η ποδοσφαιρική ομάδα βετεράνων της Ίου συναντήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου με την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου μετά από τρία χρόνια, σε έναν αγώνα συγκινήσεων στο γήπεδο της Ίου. Ο αγώνας, που παρακολούθησε πλήθος θεατών, είχε νικητή την αγάπη για τον αθλητισμό και την φροντίδα για τον συνάνθρωπο, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.