Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκε η 6η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην ιστορική μεσαιωνική πόλη της Άβιλα,...

Ολοκληρώθηκε η 6η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην ιστορική μεσαιωνική πόλη της Άβιλα, στην Ισπανία

«Ελλάδα: Η γεύση του καλοκαιριού». Παρουσίαση και γευσιγνωσία ελληνικών εδεσμάτων

Ολοκληρώθηκε η 6η Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού στην ιστορική μεσαιωνική πόλη της Άβιλα, όπου πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Μαΐου 2018, με πρωτοβουλία του Δήμου της Άβιλα και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ισπανία.

Ψυχή της διοργάνωσης, η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη πολιτιστικών δράσεων του Δήμου, Sonsoles Sánchez-Reyes Peñamaria, καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και λάτρης της Ελλάδος, η οποία εμπνεύστηκε τη διοργάνωση της Εβδομάδας Ελληνικού Πολιτισμού ως αντίδοτο των αρνητικών ειδήσεων που μεταδίδονταν από τα ισπανικά ΜΜΕ για την Ελλάδα στα πιο σκληρά χρόνια της οικονομικής κρίσης. Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος σε ομιλία της κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι κάτοικοι της Άβιλα έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία αυτή, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση του κοινού στις διαλέξεις σχετικά με τον αρχαιοελληνικό και νεώτερο πολιτισμό.

Η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη πολιτιστικών δράσεων του Δήμου, Sonsoles Sánchez-Reyes Peñamaria, και ο Προϊστάμενος του ΓΤΕ Μαδρίτης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Το φετινό πρόγραμμα, συντονιστής του οποίου ήταν ο καθηγητής και φιλέλληνας Alberto Medina González, περιλάμβανε τις ακόλουθες εκδηλώσεις και διαλέξεις:

  • «Ελλάδα: Η γεύση του καλοκαιριού». Παρουσίαση και γευσιγνωσία ελληνικών εδεσμάτων.
  • «Η ελληνική κληρονομιά στον ισπανικό νεοκλασικισμό». Διάλεξη της Carmen Gómez Muñoz.
  • «Σε αναζήτηση της αρχαίας Ελλάδας». Διάλεξη των Rosario Lumbreras Hernández και Joaquina Prudencio García.
  • «Η καθημερινή ζωή στη σύγχρονη Ελλάδα». Διάλεξη του Jose Miguel Corral Rodríquez.
  • «Ο Τοστάδο και η ελληνική παρακαταθήκη». Διάλεξη του Rafael Fernández Muñoz. [Αλφόνσο Τοστάδο: Ισπανός θεολόγος και Επίσκοπος της Άβιλα, 1410-1455.]
  • «Ο νεο-στωικισμός στον Κεβέδο». Διάλεξη του Alberto Medina González. [Φρανθίσκο δε Κεβέδο: Ισπανός ποιητής, 1580-1645.]

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης συνέβαλε στην Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού της Άβιλα διευθετώντας τη συμμετοχή του Έλληνα μάγειρα Γιώργου Λουμιώτη, που παρουσίασε στο κοινό χαρακτηριστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα οποία, στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνοδεία ελληνικού κρασιού και ελληνικής μουσικής, στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου της Άβιλα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, εκπροσωπώντας τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Ισπανία κ. Χριστόδουλο Λάζαρη, τόνισε αφενός τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, που φέρνουν πιο κοντά δύο λαούς με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, και αφετέρου τη συμβολή της γαστρονομίας στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού.

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης στήριξε την Εβδομάδα Ελληνικού Πολιτισμού της Άβιλα με την επικοινωνιακή της προβολή στα ισπανικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.