Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκθεση GR80s Η Ελλάδα του Ογδόντα αναβιώνει στην Τεχνόπολη

Έκθεση GR80s Η Ελλάδα του Ογδόντα αναβιώνει στην Τεχνόπολη

Από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου θα διαρκέσει η έκθεση «GR80s – Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων, με περισσότερα από 4.000 εκθέματα της δεκαετίας του΄80, σε 18 περίπτερα, διαδραστικές εφαρμογές και πάνω από 30 εκδηλώσεις (masterclasses, workshops, διαλέξεις, ημερίδες, προβολές, ειδικές εκθέσεις).

Η έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη είναι μια πρωτότυπη ιστορική και πολιτισμική αναδρομή στην δεκαετία του ’80 η οποία έχει στόχο να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβιωτική εμπειρία. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, θα ανασυσταθούν σε 18 περίπτερα, μέσα από ένα συνδυασμό άμεσης πληροφορίας, οπτικοακουστικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.

Η έκθεση διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με τη συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών, επιστημονικών και πολιτισμικών φορέων.

H έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη  εισάγει τον επισκέπτη στην ελληνική δεκαετία του ’80, μέσα από μια διαδρομή που περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές κατηγορίες: την πολιτική, τις τέχνες, τον τρόπο ζωής και την τεχνολογία, και η οποία θα αναπτυχθεί σε δεκατρία περίπτερα. Παράλληλα, η έκθεση θα πλαισιωθεί από πλήθος εκδηλώσεων που περιλαμβάνει: εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, εκπαιδευτικά workshops, που θα απευθύνονται σε όλο το εύρος των κοινωνικών ομάδων.

Τα 18 περίπτερα που περιλαμβάνει η έκθεση είναι τα εξής:

Πολιτική: (α) από την αλλαγή στην κάθαρση, (β) καταστολή, βία και τρομοκρατία, (γ) ιδεολογία, (δ) έμφυλες ταυτότητες και δικαιώματα, (ε) κοινωνικό κράτος, (στ) οικονομία

Κατοικία και δημόσιος χώρος: (α) διαμέρισμα 1987, (β) αρχιτεκτονική, πολεοδομία, δημόσια έργα 

Μαζικός πολιτισμός και κατανάλωση
Μόδα και ντίσκο
Κινηματογράφος και Οπτικοακουστική Κουλτούρα
Λαϊκότητα και εργατικές διεκδικήσεις
Νεανικές κουλτούρες
Όψεις καλλιτεχνικής δράσης
Η βιβλιοθήκη του ΄80 – Αναγνωστήριο
Τεχνολογία
ΜΜΕ και Επικοινωνία
Τροχοί και αυτοκίνηση
Γλώσσα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.