Αρχική Αθλητικά Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ξεκινά την Κυριακή (13/11) – Η στιγμή έφτασε

Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος ξεκινά την Κυριακή (13/11) – Η στιγμή έφτασε

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα δωθεί το σύνθημα εκκίνησης του μεγαλύτερου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθώνιου. 
 
Περίπου 50.000 δρομείς από περισσότερες από 100 χώρες θα συμμετάσχουν σε μία από τις αποστάσεις της διοργάνωσης. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου θα αποτελέσουν το σημαντικότερο γεγονός του προγράμματος. Η παρουσία ξένων αθλητών, δημιουργούν την προσδοκία μιας καλής επίδοσης γιατί, όχι και ενός νέου ρεκόρ διαδρομής (2.10.37). 

Ο Λούκα Ρότιχ Λόμπουβαν θα είναι ένας από εκείνους, που θα κυνηγήσουν την επίδοση του Κάντι Φίλιξ, παρά το γεγονός, ότι θα τρέξει για πρώτη φορά στην διαδρομή. 
 
Στην Ελλάδα θα επιστρέψει ο νικητής του 31ου ΑΜΑ, Κιπτσόγκε Γέγκο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή του Κεμπόι Τσένγκο (Κένυα), με ατομικό ρεκόρ 2.08.34 από το 2014.
 
Στις γυναίκες ξεχωρίζει η Πενίνα Βανίρου Ντούνγκου (Κένυα) με ατομικό ρεκόρ 2.34.25 από το 2015.
 
Την τρίτη διαδοχή του νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα επιδιώξει ο Χριστόφορος Μερούσης, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ δεν είναι στην αγωνιστική κατάσταση, που θα ήθελε, καθώς δεν ξεκουράστηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ωστόσο θα επιδιώξει μια καλή παρουσία. 
 
Με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, ο νικητής του 2010 και 2012, Μιχάλης Παρμάκης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Κώστα Γκελαούζου, στην πρώτη του συμμετοχή στην στην Αυθεντική Διαδρομή και στον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας του. Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν ακόμη οι Δημοσθένης Ευαγγελίδης και Αντώνης Παπαδημητρίου.
Στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Ράνιας Ρεμπούλη, που στην τρίτη διαδοχική παρουσία της στην διοργάνωση, θα επιδιώξει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Με βλέψεις για την κορυφή, θα πάρει μέρος και η Μάγδα Γαζέα, που θα διεκδικήσει το…τυχερό 13ο μετάλλιο της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στην γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί και φέτος η Μάγδα Γαζέα.
 
Αρκετοί Ελληνες αθλητές επέλεξαν να ζήσουν την εμπειρία της συμμετοχής μετέχοντας στα 5 ή 10 χλμ. Στο 10άρι η Αναστασία Καρακατσάνη διεκδικεί την πέμπτη της νίκη, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων ο Μάρκος Γκούρλιας, ο Χρήστος Καλλίας. Στα 5χλμ. μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν οι Κώστας Νακόπουλος, Ανδρέας Δημητράκης, Χρήστος Παπούλιας, οι Ελενα Φιλάνδρα, Ελένη Λευκοπούλου και Ζωή Ανδρικοπούλου.
 
Το πρόγραμμα (Κυριακή, 13/11)
 
07.45 Αγώνας Δρόμου 5χλμ ‘WIND’
•Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη
 
08.35 Αγώνας Δρόμου 10χλμ ‘WIND’
•Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη
 
09.00 Μαραθώνιος Δρόμος & Δυναμικό Βάδισμα 
 
09.15 Αγώνες Δρόμου Παιδιών Δήμων ‘ΕΘΝΙΚΗ 08.50–09.05:Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympic Hellas (1200μ.)
•Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής
 
10.25 Αγώνας Δρόμου Παιδιών ‘ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ’ (1200μ.)
•Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής
 
16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5χλμ ‘WIND’
•Εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του μεγάρου Μποδοσάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.