Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Aς μιλήσουμε για την Ευρώπη στο 1ο Διεθνές Συνέδριο: “Europe in Discourse:...

Aς μιλήσουμε για την Ευρώπη στο 1ο Διεθνές Συνέδριο: “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”

zurich copyΤο Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζει στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, το 1ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”.
 
Περισσότεροι από 200 ερευνητές, μεταξύ των οποίων γλωσσολόγοι, ιστορικοί, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, από 40 διαφορετικές χώρες, θα συναντηθούν στην πόλη των Αθηνών σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν σειρά ζητημάτων προσδιοριστικών της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου. Ο Jan Blommaert, καθηγητής Γλωσσικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Tilburg, θα αναφερθεί στο Ισλάμ και την ευρωπαϊκή ταυτότητα ενώ η Ruth Wodak, καθηγήτρια Λόγου και Επικοινωνίας στο Lancaster University, θα αναφερθεί στην προσφυγική κρίση που σαρώνει την Ευρώπη. Μεταξύ των αξιόλογων ομιλητών του Συνεδρίου και ο καθηγητής Γεώργιος Πρεβελάκης, τ. Μόνιμος Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος θα μιλήσει για τη γεωπολιτκή διάσταση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και τη διεύρυνση που φτάνει στα όρια της κόπωσης. O καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Örebro, Michał Krzyżanowski, θα κάνει τη δική του ανάλυση όσον αφορά την γλωσσική κατασκευή μειονοτήτων στην Ευρώπη, ενώ ο Andreas Musolff από το Πανεπιστήμιο East Anglia θα αναφερθεί στην χρήση μεταφορών στον πολιτικό λόγο γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester, Erik Swyngedouw, θα μιλήσει για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, την έννοια της δημοκρατίας και της πολιτικής δράσης σε αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.