Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι χθεσινές διαρροές ότι η συμφωνία ξεκίνησε εκτίναξαν το Χρηματιστήριο

Οι χθεσινές διαρροές ότι η συμφωνία ξεκίνησε εκτίναξαν το Χρηματιστήριο

stock__Οι διαρροές από την ελληνική κυβέρνηση ότι η συμφωνία ξεκίνησε να γράφεται στο Brussels Group εκτίναξαν τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο κατά 18 μονάδες μέσα σε 10 λεπτά. Χθες σύμφωνα με άρθρο της “Καθημερινής” από νωρίς το μεσημέρι κινούνταν ανοδικά, καθώς οι πληροφορίες που διέρρεαν για τη συμφωνία διατηρούσαν ζεστό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η πρώτη άνοδος παρατηρήθηκε στη 1.30 το μεσημέρι, δηλαδή λίγο πριν από τις πληροφορίες κυβερνητικών κύκλων ότι η ΕΚΤ διατήρησε σταθερή την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες διότι διαπιστώθηκε σταθεροποίηση των εκροών. Ταυτόχρονα επιβεβαίωναν την έναρξη των συζητήσεων με το Brussels Group με στόχο τη συμφωνία. Ακολούθως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τον υπουργό Οικονομικών στο γραφείο του τελευταίου με αφορμή τη συμφωνία. Ενα non-paper από το Μέγαρο Μαξίμου περιγράφει το περιεχόμενο της συμφωνίας που ξεκίνησε να γράφεται. Το ρολόι δείχνει 4.47 μ.μ. και ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 837,28 μονάδες. Με το non-paper, ο δείκτης εκτινάσσεται μέσα σε 10 λεπτά κατά 18,18 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,25%. Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κατέγραφαν πτώση. Ωστόσο, προς το τέλος της συνεδρίασης, οι αποδόσεις των ελληνικών μέχρι τα 5 χρόνια σημείωσαν οριακή άνοδο, ενώ στις μεγαλύτερες διάρκειες παρατηρήθηκε μικρή πτώση κατά 0,2 έως 0,5 ποσοστιαίες μονάδες. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε χθες στο 11,5% και το spread με το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε κατά περίπου 1 ποσοστιαία μονάδα.

Πάντως, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το θετικό κλίμα οδήγησε τον Γενικό Δείκτη στις 851,81 μονάδες, κλείνοντας με κέρδη 3,55%. Η αξία των συναλλαγών σημείωσε σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 97,78 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.