Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στον Πόρο τα εγκαίνια του East Med Yacht Show – Poros 2014

Στον Πόρο τα εγκαίνια του East Med Yacht Show – Poros 2014

East Med show 2014 - εγκαίνιαΠαρά το γεγονός ότι το «East Med Yacht Show – Poros 2014» είχε τις λιγότερες συμμετοχές των τελευταίων ετών – προφανώς λόγω της διεθνούς έκθεσης «Mediterranean Yacht Show, που πραγματοποιείται παράλληλα στο λιμάνι του Ναυπλίου και στην οποία συμμετέχουν τα μεγαλύτερα σκάφη – τη διοργάνωση τίμησαν, αρκετοί υψηλοί προσκεκλημένοι και η αίσθηση που πέρασε μέσα από τους χαιρετισμούς τους, ήταν ότι η διοργάνωση του Πόρου, στηρίζεται, τόσο από την Πολιτεία, όσο κι από τους φορείς και τους κλάδους του Ελληνικού Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους που βρέθηκαν στα εγκαίνια, ήταν οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι Πόρου, κ.κ. Δημητριάδης και Σπυρίδων, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κατσικάρης, Χατζηπέρος και φυσικά ο Δήμαρχος Πόρου και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Στρατηγός, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Αμυράς, ο πρ. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ανωμερίτης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Πάλλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Λειβαδάς, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Βερνίκος και φυσικά οι διοργανωτές του σαλονιού με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γεώργιο Κολλίντζα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνιο Στελλιάτο και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων κ. Λύσανδρο Τσιλίδη.

«Για να φέρουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου, έχουμε δύο δρόμους. Είτε να επιδοτήσουμε πολύ μεγάλες επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές, είτε να δημιουργήσουμε απλά ένα φιλόξενο περιβάλλον λειτουργίας των σκάφων αναψυχής. Και το πρώτο το υπηρετούμε, αλλά το δεύτερο νομίζω πολύ πιο άμεσα θα μας φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε», τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνεχίζοντας ανέφερε, ότι αν μετρήσουμε την αναλογία των χωρών που έχουν παράκτιο τουρισμό στην Ευρωπαϊκή “Ένωση, για το πόσα σκάφη φιλοξενούν αυτές οι χώρες, τότε αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέλθει για τη χώρα μας στα 70.000 σκάφη, δημιουργώντας πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας άμεσα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν προσφέρει στο yachting διαχρονικά και είπε ότι θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία να αγκαλιάσει τον συγκεκριμένο κλάδο που μπορεί να φέρει πολλές θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει η λογική περί «σκαφάτων και φοροφυγάδων».

Καυστικός στον χαιρετισμό του ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο οποίος ήταν ο μόνος που άφησε αιχμές για την παράλληλη διοργάνωση του Ναυπλίου, λέγοντας πως ακόμη και σήμερα δεν κατανοεί τους λόγους που έχει διασπαστεί ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού, αφήνοντας υπονοούμενα για προσωπικά συμφέροντα και εκφράζοντας την ελπίδα του να υπάρξει επανένωση του κλάδου, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους.

Στη διεθνή έκθεση yachting που διεξάγεται στον Πόρο για 13η χρονιά, συμμετέχουν συνολικά 55 σκάφη, πρακτορεία ναυλώσεων και μεσίτες από όλο τον κόσμο.

Η Έκθεση – που λήγει την Τρίτη 6η Μαΐου- τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Πόρου και περιλαμβάνει μια σειρά από εκδηλώσεις (σεμινάρια – διαλέξεις με θέματα του κλάδου) και τον καθιερωμένο Διαγωνισμό Gourmet Μαγειρικής με τη συμμετοχή των σεφ των σκαφών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.