Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Νησιωτικότητα και τα...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τη Νησιωτικότητα και τα Υδροπλάνα

ΥδροπλάναΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την Νησιωτικότητα που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο Ίδρυμα Ευγενίδη. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα εφ’ όλης της ύλης, όπως τη Πολιτική Θαλασσίων Μεταφορών, την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική, τη δια Θαλάσσης Μετανάστευση, την Ασφάλεια στο Θαλάσσιο χώρο και ιδιαιτέρως τη Νησιωτικότητα.

Από το βήμα του συνεδρίου ο  Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλης  Παπαδόπουλος εμφανίστηκε αποφασισμένος για την λειτουργία των Υδροπλάνων στην Ελλάδα και δήλωσε “Η λειτουργία των Υδατοδρομίων αποτέλεσε προτεραιότητα μας, καθότι είμαι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα χρήσης στην χώρα μας, του μέσου αυτού της μεταφοράς. Ο γεωγραφικός χάρτης της Ελλάδας προσφέρεται για την χρήση των υδροπλάνων, καθώς προσφέρει μια γρήγορη οικονομική και ασφαλή μεταφορά προσώπων και αγαθών.”

Ιδιαίτερα, ο κ. Παπαδόπουλος, υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό είχε ξεκινήσει από την αρχή της δεκαετίας του 2000, χωρίς όμως να φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και ότι είναι καιρός να μπει σε εφαρμογή,  η λειτουργία των υδατοδρομίων θα δώσει ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, μεγάλη ανακούφιση στους νησιώτες μας και θα λύσει προβλήματα διασύνδεσης μεταξύ των νησιών.

Ο  Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων επεσήμανε επιπρόσθετα ότι «τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά και σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Βόλο και Λαύριο και σημειώνει ότι το ενδιαφέρον πολλαπλασιάζεται: Κέρκυρα, Παξοί και Διαπόντιοι Νήσοι, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Πάτρα, Λευκάδα, Μήλος, Σκύρος, Κρήτη, Βεγορίτιδα, Σκιάθος, Κατερίνη, Χαλκιδική, Πάτμο, Καλαμάτα, Μήλο και Θεσσαλονίκη είναι μόνο λίγες από τις ενδιαφερόμενες περιοχές».

Το παρόν της στην Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για την Νησιωτικότητα  έδωσε και η Hellenic Seaplanes με τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της κ. Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος δήλωσε ότι «Δεδομένης της νησιωτικής γεωγραφικής διαμόρφωσης της Ελλάδας με τα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά, το δίκτυο υδατοδρομίων που αναπτύσσεται και η λειτουργία των υδροπλάνων θα αναδείξει τις διαστάσεις της νησιωτικότητας, τόσο σε Εθνικό, όσο και Ευρωπαϊκό Επίπεδο».

Στην  Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για την Νησιωτικότητα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις πτυχές της ολοκληρωμένης πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στον τομέα της Νησιωτικότητας, η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων της ΕΕ, κ. Μαρία Δαμανάκη απεύθυνε ομιλία, χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδη, κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης καθώς και  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των λοιπών εμπλεκομένων Υπουργείων, της αυτοδιοίκησης του νησιωτικού χώρου, καθώς και φορέων της Ναυτιλίας, οι οποίοι ανάδειξαν τις διαφορετικές πτυχές της έννοιας της Νησιωτικότητας, όπως για παράδειγμα ζητήματα που άπτονται της ολοκληρωμένης υδατικής διαχείρισης, της θαλάσσιας συγκοινωνίας, των λιμένων, καθώς και του νέου θεσμικού πλαισίου για το θαλάσσιο τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.