Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τεράστια φούσκα το περίφημο voucher για τον τουρισμό!

Τεράστια φούσκα το περίφημο voucher για τον τουρισμό!

Picture 5Τεράστια φούσκα το περίφημο voucher για τον τουρισμό! Δηλώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης
 
«Καθώς η – ολοένα και συντομότερη – τουριστική περίοδος κλείνει τον κύκλο της, γίνεται όλο και πιο εμφανές άλλο ένα φιάσκο της κυβέρνησης. Αυτό των “επιταγών εισόδου (voucher) στην αγορά εργασίας του τουρισμού”.

Προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της τουριστικής ζήτησης, η κυβέρνηση δε δίστασε να εκμεταλλευτεί το δράμα χιλιάδων ανέργων, με υπόσχεση αμοιβές επιπέδου… χαρτζιλικιού!

Μετά από το σκάνδαλο της παραβίασης προσωπικών δεδομένων υποψηφίων για το πρόγραμμα από επωφελούμενα ΚΕΚ και την ανιση διασπορά εργαζόμενων ανά την Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν “συμφέροντα ημετέρων”,  πληθαίνουν οι φωνές από τον κόσμο του τουρισμού που καταδεικνύουν την κραυγαλέα προχειρότητα των πολιτικών δήθεν τόνωσης της απασχόλησης.

Οι τεράστιες καθυστερήσεις στις διαδικασίες επιλογής, τοποθέτησης και εκπαίδευσης (άγνωστο αν αυτή όντως έγινε κιόλας!) ουσιαστικά δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, παρά μόνο επιχείρησαν να “μπαλώσουν” τις τρύπες με ανειδίκευτους, απελπισμένους άνεργους νέους.

Φυσικά, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όσες αυτή διαδέχτηκε επί Μνημονίου, έχουν έμπρακτα αποδείξει την αδιαφορία τους για τη δραματική αύξηση της ανεργίας, που οι ίδιες εκτόξευσαν σε δυσθεώρητα ύψη. Η δε υπουργός Τουρισμού αγνοεί προκλητικά τους εργαζόμενους του τουρισμού ως τον καθοριστικό παράγοντα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και ουσιαστικής ανάπτυξης. Χαρακτηριστική εξάλλου είναι η στάση σιγής και υπεκφυγής στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σχετικό θέμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση “ζυγίζει” την τουριστική ανάπτυξη σε κλίνες και αφίξεις, οι εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις μετατρέπονται, όλο και περισσότερο, σε σύγχρονους δουλοπάροικους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.