Αρχική Πολιτισμός Ο Καραγκιόζης Γκαζιέρης στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ο Καραγκιόζης Γκαζιέρης στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

θέατρο σκιών_ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ«Οι Τέχνες συναντούν τη Βιομηχανία»
Ένας μήνας – αφιέρωμα στη Βιομηχανία μέσα από τις τέχνες

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σας προσκαλεί στο αφιέρωμα με τίτλο «Οι τέχνες συναντούν τη Βιομηχανία» από την Κυριακή 27 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.Το μεγάλο αφιέρωμα στη Βιομηχανία περιλαμβάνει: έκθεση 12 εικαστικών με τίτλο «Υποπροϊόντα» που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, την έκθεση «Εργάτες» με την επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη, μια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στα βιομηχανικά θεματικά μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, προβολές κινηματογραφικών ταινιών με θέμα τη βιομηχανία που επιμελήθηκε η Σώτη Τριανταφύλλου καθώς και  παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον Σωτήρη Χαρίδημο με τίτλο «Ο Καραγκιόζης γκαζιερης».

Την εποχή της ραγδαίας αποβιομηχάνισης, την εποχή της καλπάζουσας ανεργίας η βιομηχανία έρχεται στο προσκήνιο μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό για να μας θυμίσει ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες της κοινωνίας, μέσα από την οποία οι άνθρωποι μετατρέπουν πρώτες ύλες και ιδέες, εργαζόμενοι συλλογικά σε χρήσιμα για την κοινωνία προϊόντα.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για το αθηναϊκό κοινό να ακολουθήσει το μουσειακό περίπατο και να περιηγηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Σας περιμένουμε όλους στο μεγάλο αφιέρωμα για τη Βιομηχανία στο νέο μουσείο της Αθήνας στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.