Αρχική Διεθνή Η “όρθια πόλη” ύψους 300μ στην καρδιά του Λονδίνου

Η “όρθια πόλη” ύψους 300μ στην καρδιά του Λονδίνου

Τo ψηλότερο κτίριο στην Δυτική Ευρώπη, ύψους 309,6μ., βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στο Λονδίνο. Το κτίριο λέγεται “Τhe Shard” (“το θραύσμα”) και οι κατασκευαστές του περηφανεύονται ότι πρόκειται για μια “κάθετη πόλη”.
Δεν έχουν άδικο: Το Shard θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12.000 άτομα και θα στεγάσει πεντάστερο ξενοδοχείο, πολυτελή εστιατόρια, 600.000 τ.μ. χώρους γραφείων και εκατοντάδες μαγαζιά. Επίσης, στους ορόφους 53 έως 65 θα διατίθενται δέκα υπερπολυτελή διαμερίσματα.  Τιμή: 78 εκατομμύρια δολάρια έκαστο.
Το project κόστισε 705 εκατομμύρια δολάρια και το 95% της επένδυσης έγινε από το Κατάρ, στο οποίο ανήκει και το Harrods.
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν πολλές φορές κριτικάρει το όλο εγχείρημα – ως πανάκριβο, υπερβολικό, περιττό και προκλητικό, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Το ότι έχουν δίκιο είναι σίγουρο, η κατασκευή ωστόσο δεν παύει να είναι απερίγραπτα εντυπωσιακή και βεβαίως ένας ύμνος στην ανθρώπινη ικανότητα.

Δείτε και μόνοι σας…

Στους γυάλινους ορόφους 68-72, 244μ πάνω από το έδαφος, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν την πόλη σε περίμετρο 360 μοιρών, και με ορίζοντα 64χλμ μακριά.  Στο “παρατηρητήριο” θα μεταφέρουν τον κόσμο δύο ταχεία ασανσέρ σε στυλ καλειδοσκόπιου, τα οποία θα ανεβαίνουν στον 68ο όροφο σε 30 δεύτερα.

Το κτίριο ανήκει στην Κυβέρνηση και την Εθνική Τράπεζα του Κατάρ…

http://www.salt.gr/vertical-city?utm_source=Daily_Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.