Αρχική Εκθέσεις Ευοίωνα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τις Βαλτικές χώρες

Ευοίωνα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τις Βαλτικές χώρες

Ευοίωνα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από τις Βαλτικές χώρεςΣυμμετοχή του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας στην Έκθεση TOUREST 2012 Ταλλίν Εσθονίας.

Με ιδιαίτερα ευοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα ως ανερχόμενο τουριστικό προορισμό των Βαλτικών χωρών για την προσεχή τουριστική περίοδο, διεξήχθη η Διεθνής Έκθεση TOUREST 2012 (www.tourest.ee) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ταλλίν (Δ/νση: EstonianFairs, PiritaTee 28, Tallin), την 17-19 Φεβρουαρίου 2012 όπου το Γραφείο ΕΟΤ Σκανδιναβίας διέθετε Περίπτερο.

Η ετήσια Έκθεση TOUREST 2012 σημείωσε νέο ρεκόρ προσέλευσης 26.080 επισκεπτών σε σχέση με το 2011 (23.734 επισκέπτες).

Η Έκθεση αποτελείτο από 468 Εκθέτες, εκ των οποίων οι 26 εκπροσωπούσαν μια χώρα (Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Εσθονία, Ιαπωνία, Ινδονησία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λεττονία, Λιθουανία, Μαυρίκιο, Ναμίμπια, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσεχία, Τυνησία και Φινλανδία).

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης, ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Φινλανδίας και Βαλτικών χωρών, κ. Θεόδωρος Θαλασσινός καθώς και το επιτόπιο προσωπικό του Γραφείου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων touroperators (NovaTours, Aurinco) και travelagents που δραστηριοποιούνται στην Βαλτική αγορά. Οι εκπρόσωποι των εταιριών, αναφέρθηκαν στην αύξηση που παρουσιάζει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αναφέροντας ότι το 2011 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 10% ενώ οι προβλέψεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο (13 Μαίου-21 Οκτωβρίου) βάσει των προκρατήσεων είναι για νέα αύξηση της τάξης του 10%.

Οι αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί των χωρών της Βαλτικής κατά σειρά προτιμήσεως είναι:

1) Κρήτη

2) Ρόδος

3) Kέρκυρα

4) Θεσσαλονίκη-Xαλκιδική

Στα πλαίσια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με εκπροσώπους εφημερίδων και μέσων μαζικής ενημέρωσης της Εσθονίας (www.dzd.ee & www.postimees.ru) και επισημάνθηκε ότι ηΕλλάδα ήταν και εξακολουθεί να είναι μια φιλική, φιλόξενη και ασφαλής χώρα για τους επισκέπτες της. Το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι το πλέον ανταγωνιστικό από πλευράς κόστους και ποιότητας παροχής υπηρεσιών γεγονός που καθιστά την Ελλάδα ανερχόμενο τουριστικό προορισμό στις Βαλτικές χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.