Αρχική Εκδηλώσεις Στη Θεσσαλονίκη οι Γερμανοί με στόχο τη δημιουργία δικτύου περιφερειών, δήμων και...

Στη Θεσσαλονίκη οι Γερμανοί με στόχο τη δημιουργία δικτύου περιφερειών, δήμων και πολιτών

Στη Θεσσαλονίκη οι Γερμανοί με στόχο τη δημιουργία δικτύου περιφερειών, δήμων και πολιτώνΣτη Θεσαλονίκη στα πλαίσια της έκθεσης 8η POLIS θα πραγματοποιηθεί η 2η ΕλληνοΓερμανική Συνάντηση για θέματα προώθησης της εγκατάστασης επιχειρήσεων και αξιοποίησης του διμερούς οικονομικού δυναμικού, συγκοινωνιών και περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης αποβλήτων-λυμάτων, αντιμετώπισης καταστροφών κ.α..
 
Η 2η ΕλληνοΓερμανική Συνάντηση διοργανώνεται 4 και 5 Νοεμβρίου, στα πλαίσια πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο, AngelaMerkel και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου και αφορά την εταιρική σχέση της Ελλάδας και της Γερμανίας. Στο επίκεντρο της Συνάντησης βρίσκεται η προώθηση της συνεργασίας και η δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ Περιφερειών, Δήμων και Πολιτών των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της αξιοποίησης υφιστάμενων, καθώς και της δημιουργίας νέων αδελφοποιήσεων Δήμων. Για το σκοπό αυτό το δίκτυο χωρίζεται σε επτά ανοιχτές ομάδες εργασίας, οι οποίες προσφέρουν στους συμμετέχοντες από Ελλάδα και Γερμανία το πλαίσιο για ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και για δραστηριότητες σε διάφορους βασικούς τομείς.
Απώτερος στόχος είναι η προώθηση της επικοινωνίας και των επαφών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εταίρων στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου και του τουρισμού.
Εξ άλλου σημείο συνάντησης των αιρετών της αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ελλάδα θα αποτελέσει η 8η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου-Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων, POLIS, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 3-6 Νοεμβρίου 2011.
 
Η 8η POLIS, στην οποία Τιμώμενη Χώρα είναι η Γερμανία, αποτελεί τη μοναδική ανάλογη εκθεσιακή διοργάνωση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ποιότητα της ζωής του.  
 
Σε μια περίοδο που έχει αλλάξει ο αυτοδιοικητικός χάρτης της Ελλάδας με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», η POLIS έρχεται να αναδείξει, να συνθέσει, να ενημερώσει και να προτείνει λύσεις για τα σύγχρονα αστικά κέντρα με επίκεντρο τον δημότη.  
 
Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την HELEXPO και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), τον επιστημονικό και τεχνικό σύμβουλο της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με στοιχεία αναμένονται στην Θεσσαλονίκη οι δήμαρχοι Μονάχου, Κολωνίας, Ντέτμοντ, Ασχάιμ και Μπρουλ, καθώς και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εκπρόσωποι της Κομισιόν και μέλη επιμελητηρίων γερμανικών πόλεων, ενώσεων γερμανοελληνικών εταιρειών και ακαδημαϊκών φορέων.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες ανάμεσα σε δήμους και περιφέρειες, αδελφοποιήσεις, επιχειρηματικές συμφωνίες, αλλά και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά ζητημάτων από τη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωθερμία, τον τουρισμό και τη νεολαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.