Αρχική Οικονομία Το Συνέδριο του ΣΕΤΕ, το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης,...

Το Συνέδριο του ΣΕΤΕ, το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου, για τον κλάδο του Τουρισμού

Το Συνέδριο του ΣΕΤΕ, το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου, για τον κλάδο του ΤουρισμούΕποικοδομητική και συναινετική παρουσία εκπροσώπων όλων των κομμάτων της Βουλής στη δεύτερη ημέρα του 10ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη», όπου συζητήθηκε η κοινή πρόταση στρατηγικής του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΣΕΤΕ για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα 10 χρόνια.
Στο Συνέδριο παρέστησαν και συζήτησαν οι κ.κ. Π. Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Ο.  Κεφαλογιάννη,  Υπεύθυνη Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης Ν.Δ., Ν. Καραθανασόπουλος, Βουλευτής ΚΚΕ, Β. Αποστολάτος, ΣΤ Αντιπρόεδρος Βουλής, Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ., Α. Κουράκης, Ζ Αντιπρόεδρος Βουλής, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γ. Οικονόμου, Γραμματέας Κ.Ε. ΔΗ.ΣΥ. και Δ. Χατζησωκράτης, Υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής ΔΗΜ.ΑΡ.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ως προς τους στόχους και τις παραμέτρους της στρατηγικής της ανάπτυξης διατυπώνοντας κατά περίπτωση είτε διαφορετικές προσεγγίσεις, είτε διαφορετικές θέσεις σε επιμέρους θέματα.
Το Συνέδριο του ΣΕΤΕ αποτέλεσε για πρώτη φορά στην ιστορία βήμα ενός ευρύτερου διαλόγου μεταξύ Κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου με σκοπό τη συναίνεση και τη συμφωνία, σε μια βάση ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού αποδεκτής από όλους.  
 
Παράλληλα, κατά τη δεύτερη Συνεδρία με την παρουσία των κ.κ. Μ. Μασουράκη, Ανώτερο Διευθυντή Οικονομικών Μελετών ALPHA BANK, Μ. Ξαφά, Σύμβουλο Επενδύσεων και μέλος του ΔΣ της IJ Partners, πρώην στέλεχος του Δ.Ν.Τ. και Γ. Στουρνάρα, Γενικού Διευθυντή Ι.Ο.Β.Ε., οι οποίοι σχολίασαν και τοποθετήθηκαν στη μελέτη της McKisney & Company η οποία παρουσιάσθηκε από τον κ. Γ. Γκικόπουλο, αναδείχθηκαν οι δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού να συμβάλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
Το Συνέδριο έκλεισε με την ομιλία του Αντιπροέδρου ΝΔ και π. Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δ. Αβραμόπουλου.
 
Στην πιο δύσκολη στιγμή, ο τουρισμός αποδεικνύει ότι μπορεί να αποτελέσει  πεδίο σύγκλισης και κοινής δράσης μεταξύ των κομμάτων. Σε μια περίοδο διχαστικών διλημμάτων και  εξαιρετικής αβεβαιότητας που επιτείνεται από την ατυχή πρόταση της Κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η εθνική συσπείρωση και συστράτευση προβάλλει περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.