Αρχική Βραβεία Βραβείο για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της έλαβε η Αλόννησος

Βραβείο για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της έλαβε η Αλόννησος

O Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στο Δήμο Ιεράπετρας_2Βραβείο για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της Αλοννήσου, ειδικά στις κατηγορίες του Περιβάλλοντος και της Φύσης έλαβε ο Δήμος του νησιού από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης παραλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παράκτιων και Θαλάσσιων Περιοχών. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (8 Οκτωβρίου) στο Δήμο Ιεράπετρας, ο οποίος είναι επίσης τιμώμενος μαζί με άλλες 11 περιοχές της χώρας.
Στην εκδήλωση, όπου κάθε περιοχή είχε την ευκαιρία να παρουσιασθεί από τους εκπροσώπους της ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, την Αλόννησο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Βαφίνης.
Η ευρωπαϊκή αυτή βράβευση αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη των παραλιών και της φύσης του νησιού και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην τουριστική του προβολή και, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Βαφίνης, «προσωποποιείται σε κάθε ένα κάτοικο που με σεβασμό και φροντίδα συνέβαλε στην ανάδειξη αυτής της μοναδικότητας του τόπου μας».
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων που συναντά κάθε επισκέπτης στην Αλόννησο, από τη φύση και τις δραστηριότητες μέχρι τη γαστρονομία και κατέληξε: «Δεν είναι τυχαίο ότι εμείς στην Αλόννησο συνυπάρχουμε αρμονικά με δελφίνια, σπάνια πουλιά, με τη φώκια «Μονάχους Μονάχους» ακόμα και με σκαντζόχοιρους. Μας ενώνει η αγάπη για τη φύση σε ένα περιβάλλον όπου όλοι έχουμε μερίδιο και όλοι έχουμε χώρο και δικαιώματα για ζωή και ανάπτυξη. Ίσως εκεί να εντοπίζεται η σημερινή αναγνώριση του τόπου μας. Ίσως γι’ αυτό και να μας βραβεύετε. Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστούμε για την περηφάνια με την οποία σήμερα μας γεμίζετε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.