Αρχική Γαστρονομία Το ξενοδοχείο Creta Maris επιστρέφει στον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό

Το ξενοδοχείο Creta Maris επιστρέφει στον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό

metaxasΤην επιστροφή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Creta Maris στον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό και στον κρητικό τρόπο ζωής ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μεταξά κ. Ανδρέας Μεταξάς. Πλαισιωμένος με εκπροσώπους της πολιτείας, του επιχειρηματικού και παραγωγικού κόσμου, καθώς και με ειδικούς ερευνητές, ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε αναλυτικά στο νέο τρόπο λειτουργίας του συγκροτήματος, βάζοντας στο επίκεντρό του τον κρητικό τρόπο ζωής, την τοπική αγροτική παραγωγή και τον πολιτισμό του νησιού. Πρόκειται στην ουσία για ένα καινούργιο τουριστικό προϊόν με τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο, τη σημασία του οποίου τόνισαν οι κ.κ.
Σταύρος Αρναουτάκης, Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης
Νίκος Ψιλάκης, δημοσιογράφος – συγγραφέας
Μαρία Παπακαλιάτη, τουριστικός πράκτορας
Μανόλης Μανούσος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Μανόλης Φραγκάκης, πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου, και
Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης.
Σε μια δύσκολη εποχή για τον αγροτικό τομέα, το Creta Maris Beach Resort πρωτοπορεί με την επιστροφή του στον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό και την προμήθεια αποκλειστικά τοπικών προϊόντων στον επισιτιστικό και όχι μόνο τομέα του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης, το ξενοδοχείο θα προμηθεύεται όλα τα προϊόντα που θα καταναλώνονται από τοπικούς παραγωγούς με σκοπό τη στήριξη της τοπικής αγοράς και της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Η ιδέα αυτή θα οδηγήσει σε ένα νέο ποιοτικό πρότυπο και σε μια προσπάθεια τόνωσης του πρωτογενή τομέα, με την ουσιαστική ενθάρρυνση των παραγωγών που επιμένουν να παράγουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.
Σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες, όπως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, το ξενοδοχείο θα εφαρμόσει πρόγραμμα με βάση την κρητική διατροφή το οποίο θα προσφέρει στους επισκέπτες μια πραγματική πτυχή της παραδοσιακής κρητικής καθημερινότητας. Επιπλέον, η λειτουργία του ξενοδοχείου θα γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα καθαρισμού και πραγματοποιώντας περιβαλλοντολογικές ενέργειες και δραστηριότητες. Παράλληλα το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει ως All Inclusive με σκοπό την απόδοση ενός ολοκληρωμένου πακέτου διατροφής τοπικών αγαθών.

Η νέα ταυτότητα του Creta Maris
Ανταποκρινόμενος στην κρίση που βιώνουμε αυτή την περίοδο και τείνει να γενικευτεί, ο Όμιλος Μεταξά δίνει το παρόν με μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή και μια νέα ταυτότητα για το ξενοδοχείο Creta Maris Βeach Resort. Ακολουθώντας τις ανάγκες των πελατών του έρχεται να προσφέρει υψηλής ποιότητας διακοπές σε προσιτές τιμές, με μια περιβαλλοντικά φιλική λειτουργία που θα προβάλλει έντονα την Κρήτη. Το σύνθημα της νέας ταυτότητας του ξενοδοχείου θα είναι «Πράσινο – Κρητικό – Αll Inclusive” (“Green – Cretan – All Inclusive”) που με τρεις λέξεις εκφράζει τη γενική ιδέα: all inclusive υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα κρητικό, παραδοσιακό και με σεβασμό στο περιβάλλον ξενοδοχειακό συγκρότημα.
Είναι η πρώτη φορά που το Creta Maris Beach Resort θα λειτουργήσει παράλληλα και ως all inclusive. Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Μεταξάς: «Είδαμε πως σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που περνάμε, όλο και περισσότεροι πελάτες μας θέλουν να προγραμματίζουν και να ελέγχουν το σύνολο των δαπανών τους για διακοπές. Γι’ αυτό, το all inclusive είναι μια ιδέα που κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς».
Από την άλλη μεριά, το all inclusive δέχεται έντονη κριτική γιατί αποξενώνει τον τουρίστα από τον προορισμό των διακοπών του. «Εμείς λοιπόν, θα φέρουμε την Κρήτη μέσα στο Creta Maris», λέει ο κ. Μεταξάς. Αυτό που διαφοροποιεί το Creta Maris Beach Resort από τα συνήθη All Inclusive Ξενοδοχεία είναι το τρίπτυχο «περιβάλλον – Κρήτη – μια προσιτή τιμή». Ο συνδυασμός των τριών αυτών παραγόντων ακολουθείται για πρώτη φορά σαν βασική ιδέα λειτουργίας και μάρκετινγκ.
Βασικός στόχος είναι ο επισκέπτης, που αποφασίζει να περάσει τις διακοπές του στην Κρήτη, να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία σχετική με τη διατροφή, την κουλτούρα και τις ρίζες του τόπου στον οποίο ήρθε. «Θέλουμε ο επισκέπτης να συναντήσει πράγματα που θα συναντούσε σε ένα κρητικό  χωριό, από τις διατροφικές συνήθειες των Κρητικών, τους χορούς τους, τα ξαφνικά τους γλέντια, μέχρι και τις μαντινάδες, τα ανέκδοτα και τις ιστορίες που λέγονται γύρω από το τραπέζι!». Το συγκρότημα, πέρα από την άριστη ποιότητα της εστίασης και των υπηρεσιών, θα διαθέτει και μια δυνατή ομάδα διασκέδασης που θα οργανώνει δρώμενα σε πολλούς χώρους τα οποία θα ανακαλύπτουν οι επισκέπτες καθημερινά.
Η αρχιτεκτονική του Creta Maris Beach Resort συμβάλλει ουσιαστικά στο να βιώσει κανείς την εμπειρία του τόπου: ελικοειδή δρομάκια, σφυρήλατα πέτρινα μονοπάτια, μικρές πλατείες, διάχυτες μυρωδιές και χρώματα από δένδρα και λουλούδια κρητικού χωριού συνθέτουν ένα ονειρικό συνδυασμό παράδοσης και πολυτέλειας. Μια μικρή Κρήτη, διατεταγμένη αμφιθεατρικά κατά μήκος της πλούσιας, χρυσής αμμουδιάς ενός γραφικού κολπίσκου με κρυστάλλινα νερά στο Κρητικό Πέλαγος.
Το Creta Maris Beach Resort με τη νέα σαιζόν θα έχει στη δυναμικότητά του 675 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, spa και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες.

Η γαστρονομική ανατροπή
Η νέα γαστρονομική ταυτότητα του Creta Maris Beach Resort συνιστά μια πλήρη ανατροπή από τα καθιερωμένα ξενοδοχειακά πρότυπα και το «international» κατεστημένο της ξενοδοχειακής κουζίνας και προβλέπει την ολοκληρωτική σύνδεση όλου του γαστρονομικού προγράμματος της μονάδας με τα προϊόντα την Κρήτης και τον κρητικό γαστρονομικό πολιτισμό.
Σε ένα χώρο με δύο κύρια εστιατόρια και έξι περιφερειακά, θα παρουσιάζεται καθημερινά ένα πρόγραμμα που θα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο διαφορετικών κρητικών εδεσματολογίων, επιλεγμένα πιάτα από δύο «φιλοξενούμενες» περιοχές της Ελλάδας και δύο περιοχές του κόσμου, κυρίως της Μεσογείου. Η ιστορία, η λαογραφία και η γαστρονομική ταυτότητα του εδεσματολογίου θα παρουσιάζεται στο κοινό όπως παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση στο πρόγραμμα του θεάτρου.
Το μεσημέρι στα εστιατόρια και σνακ μπαρ θα παρουσιάζεται ένα καθημερινά ανανεούμενο φεστιβάλ κουζινών του δρόμου και κουζινών μεζέ, ενώ το βράδυ ένα εστιατόριο θα προσφέρει καθαρά κρητική κουζίνα, ένα δεύτερο καθαρά ιταλική κουζίνα και ένα τρίτο θα προσφέρει εμπειρίες από διαφορετικές εποχές ή περιοχές, όπως κουζίνα της κλασικής Ελλάδας, κουζίνα Βυζαντινή, κουζίνα του Πόντου, κουζίνα της Πόλης κ. ά. σε συνδυασμό με εκδηλώσεις αναψυχής.
Δρώμενα του κρητικού διατροφικού πολιτισμού, όπως τυροκόμηση, παρέα της ρακής, αντικριστό, τραγούδια της τάβλας, θα εμφανίζονται προγραμματισμένα και ξαφνικά σε διάφορα σημεία του συγκροτήματος.
Το πρόγραμμα θα συμπληρώνεται με ένα «πακέτο» διδασκαλίας της κρητικής κουζίνας διάρκειας 1 και 2 εβδομάδων που εκπόνησε η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης για την περίσταση.
Η σημασία του εγχειρήματος
Η ιδέα αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους οργανωτές ταξιδιών (tour-operators) που πιστεύουν ότι το κοινό θα ενθουσιαστεί με τη νέα ταυτότητα του Creta Maris Beach Resort. Η στροφή μιας μονάδας περίπου 1500 κλινών στην τοπική παραγωγή δημιουργεί ένα νέο δεδομένο για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κρητικών προϊόντων και ανοίγει το δρόμο για τη σύνδεση της παραγωγής με την «βαριά βιομηχανία» του νησιού -τον τουρισμό της.
Απομένει στο Creta Maris Beach Resort να αποδείξει ότι το πρόγραμμα είναι οικονομικά εφικτό και  η εφαρμογή του, για την οποία η επιχείρηση συνεργάζεται με τον κ. Αντώνη Παναγιωτόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης, έχει όντως μεγάλη απήχηση στο κοινό του ξενοδοχείου. Εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, η ιδέα θα διαδοθεί και η Κρήτη θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην γαστρονομική πρωτοπορία, αυτή τη φορά όχι μόνο της Ελλάδας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.