Αρχική Μεταφορές Ταξίδευαν με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας

Ταξίδευαν με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας

Ταξίδευαν με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐαςΤουλάχιστον 16 πλοία που μεταφέρουν επιβάτες ταξίδευαν με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας!

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, η οποία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής «έδωσε την εντολή στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων Λιμενικού Σώματος, για άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προς όλες τις κατευθύνσεις», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η υπόθεση αποκαλύφτηκε μετά από ανώνυμες καταγγελίες προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τον Μάιο του 2011 και αφορούσαν την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών κλάσης από το γραφείο του Ρωσικού Νηογνώμονα στον Πειραιά για επιβατηγά – οχηματαγωγά και επιβατηγά – τουριστικά πλοία.

Από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο Σούλη δόθηκε εντολή προς το Λιμεναρχείο Πειραιά να διερευνήσει την υπόθεση και όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε το 1ο τρίμηνο του 2011, σε συνδυασμό με στοιχεία που απεστάλησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Κλάδος Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων αλλά και σχετικής απάντησης του Ρωσικού Νηογνώμονα, εντοπίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά για 16 πλοία.

Άμεσα ο Ρωσικός Νηογνώμονας προέβη στην άρση της εξουσιοδότησης του γραφείου του στον Πειραιά.

Επίσης το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ζήτησε από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να απαγορεύσουν τον απόπλου των 16 πλοίων που κατά δήλωση του Ρωσικού Νηογνώμονα δεν είναι ενταγμένα στην κλάση του. Ακόμη ζήτησε την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών της Ρωσικής Πρεσβείας και κάλεσε τον Ρωσικό Νηογνώμονα να αποστείλει άμεσα στην Ελλάδα εκπρόσωπό του για να χορηγήσει στα πλοία με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά κλάσης έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Επιπροσθέτως ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα να ζητήσει από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να διενεργηθεί  κατεπείγον έλεγχος σχετικά με τις συνθήκες εξουσιοδότησης και δραστηριοποίησης του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου, και πέραν του τριμήνου που έχει ήδη ελέγξει το Λιμενικό Σώμα και η Εισαγγελία.

Πηγή www.tovima.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.