Αρχική Sports Ο 5ος Γύρος της Λίμνης των Ιωαννίνων στις 18 Σεπτεμβρίου

Ο 5ος Γύρος της Λίμνης των Ιωαννίνων στις 18 Σεπτεμβρίου

4ος Γύρος ΙωαννίνωνΜια  «τονωτική ένεση» για την περιφέρεια και σοβαρή ευκαιρία για να αξιοποιηθούν και να αναδείχθούν οι ομορφιές της πόλης των Ιωαννίνων, είναι «ο Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων», που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, στα Ιωάννινα.
Δύο είναι οι αγώνες που αναμένεται να γίνουν στις 18 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του 5ου Γύρου Ιωαννίνων. Ο πρώτος είναι αγώνας πεζών και θα ξεκινήσει στις 07:00πμ με την συμμετοχή πολιτών και αθλητών κάθε ηλικίας (υπολογίζονται 200 συμμετοχές), ενώ ο δεύτερος είναι αγώνας δρόμου 30 χλμ, που θα ξεκινήσει στις 09:00πμ και θα πάρουν μέρος σε αυτόν 1260 αθλητές (200 από την περιφέρεια της Ηπείρου, 1000 από όλα τα μέρη της Ελλάδας και 60 από χώρες του εξωτερικού).
Η διοργάνωση ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2007 με 200 συμμετοχές ενώ ο φετινός αριθμός αθλουμένων αποτελεί αριθμό ρεκόρ.
Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών, με αφορμή την παραπάνω διοργάνωση θα ξεπεράσει τους 3500, γεγονός που θα δώσει σημαντική ανάταση τουριστική, αθλητική και πολιτιστική στην πόλη.
Παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν την διοργάνωση -ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες για το περιβάλλον, την προστασία της Λίμνης και τον αθλητισμό, γαστρονομικές συναντήσεις (Pasta Party, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων κ.α.) – για τους αθλητές και τους επισκέπτες καθώς θα γίνουν και δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς τους (αγώνας στο παραλίμνιο για μαμάδες με καρότσια κ.α.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.