Αρχική Education Το Alpine Center υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το BISU (Beijing International Studies...

Το Alpine Center υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το BISU (Beijing International Studies University), το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου στην Κίνα

Alpine Center & BISU
Το Alpine Center υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το BISU (Beijing International Studies University), το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου στην Κίνα

Στις 21 Ιουνίου 2011, το Alpine Center υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Σχολή Διεθνούς και Συνεχιζόμενης Κατάρτισης του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών του Πεκίνου (Beijing International Studies University – BISU).
Η συμφωνία καθορίζει μία επίσημη διαδικασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων η οποία επιτρέπει σε σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών στο BISU να προχωρήσουν αυτόματα στο πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Λειτουργιών σε Κρουαζιερόπλοια του Alpine Center στην Ελλάδα. Η συμφωνία παρέχει έτσι την ευκαιρία σε κινέζους σπουδαστές να ξεκινήσουν μια πετυχημένη σταδιοδρομία στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία κρουαζιέρων, προωθώντας ταυτόχρονα την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.
Σχολιάζοντας τη σημασία αυτής της συνεργασίας για το Alpine Center, η Πρόεδρός του κυρία Sybil Hofmann είπε:
“Το καινούργιο πρόγραμμα του Alpine στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Λειτουργιών σε Κρουαζιερόπλοια σχεδιάστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για καταρτισμένους επαγγελματίες σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο. Με τις τεράστιες προοπτικές της ασιατικής βιομηχανίας κρουαζιέρων και την ταχεία ανάπτυξή της ως κλάδου εγχώριου τουρισμού, η κίνηση αυτή είναι καίρια για την προετοιμασία νέων από την Κίνα για μια σταδιοδρομία σε αυτή τη βιομηχανία. Νοιώσαμε ιδιαίτερη χαρά όταν η ηγεσία του BISU εξέφρασε ενδιαφέρον για τη μετεγγραφή σπουδαστών στην Ελλάδα σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών, η οποία ταυτόχρονα θα διευρύνει και την επαφή τους με τον ελληνικό και γενικότερα το δυτικό πολιτισμό”.
Χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας, η κυρία Zhang Rongrong, Αντιπρύτανης της Σχολής Διεθνούς και Συνεχιζόμενης Κατάρτισης, δήλωσε ότι το BISU θεωρείται ένα από τα πιο διεθνή πανεπιστήμια στην Κίνα, προσελκύοντας σπουδαστές από όλο τον κόσμο. Έχει 8 Τμήματα Ξένων Γλωσσών και 8 Σχολές, μία εκ των οποίων είναι η Σχολή Τουριστικής Διοίκησης όπου φοιτούν πάνω από 1.500 σπουδαστές. Αναγνωρίζοντας τη σημασία διεθνών συνεργασιών, το BISU έχει εγκαθιδρύσει προγράμματα με πανεπιστήμια σε πάνω από 10 χώρες. “Η άνοδος της Κίνας ως διεθνούς τουριστικού προορισμού είναι εκπληκτική, και η ανάγκη για τους σπουδαστές μας να κινηθούν σύμφωνα με τις διεθνείς εκπαιδευτικές τάσεις θα αποτελέσει εφόδιο για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Αυτή η συνεργασία μας με το Alpine Center θα οδηγήσει τους σπουδαστές μας στην Ελλάδα, την κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού που ταυτόχρονα αποτελεί και ‘ζωντανό εργαστήριο’ τουρισμού”, ανέφερε η κυρία Zhang.
Για να προβάλλουν αυτή τη νέα συνεργασία, εκπρόσωποι του BISU και του Alpine Center επισκέφτηκαν την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο και εξέφρασαν την επιθυμία τους να οργανώσουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας, ένα ελληνικό φεστιβάλ στις εγκαταστάσεις του BISU το Μάιο του 2012. Η ιδέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, και οι σπουδαστές στο πρόγραμμα Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκδηλώσεων του Alpine Center θα εργαστούν συστηματικά από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς για την οργάνωση αυτής της ενδιαφέρουσας δράσης που θα ανοίξει την πύλη για ανταλλαγές φοιτητών.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Alpine Center: 210 8983022, admissions@alpine.edu.gr, www.alpine.edu.gr .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.