Αρχική Εταιρικά Νέα MINOAN GROUP : Εξαγορά ποσοστού 19,9% και management του Stewart Travel Centre

MINOAN GROUP : Εξαγορά ποσοστού 19,9% και management του Stewart Travel Centre

Minoan Group PlcO Όμιλος Minoan Group Plc ανακοίνωσε την εξαγορά ποσοστού 19.9% στην ταξιδιωτική εταιρεία Stewart Travel Centre αντί τιμήματος 316.000 Ευρώ που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με έκδοση νέων μετοχών του Ομίλου. Ταυτόχρονα, ανακοινώνεται η υπογραφή συμβάσεως διαχείρισης για τη λειτουργία του Stewart Travel Centre .
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με το Stewart Travel Centre είναι η συνέχεια μιας σειράς συμφωνιών και εξαγορών, όπως η συμφωνία με τη Sunwing Airlines και Cruise 118 και η εξαγορά του King World Travel.
Το Stewart Travel Centre, γνωστό επίσης και ως Κέντρο Κρουαζιέρας της Σκωτίας, ιδρύθηκε το 1972 από τους
Willie και Ina Stewart και απασχολεί προσωπικό 80 ατόμων. Πέραν του τμήματος κρουαζιέρας περιλαμβάνει και ειδικό τμήμα για τη διοργάνωση εταιρικών ταξιδίων, ειδικό τμήμα για προορισμούς γκολφ, ενώ οι πωλήσεις του απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες / τελικούς καταναλωτές, όσο και σε άλλα ταξιδιωτικά γραφεία (affinity division).
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 30 Απριλίου 2010 το Stewart Travel Centre εμφανίζει κέρδη ύψους 169.500 ευρώ με πωλήσεις ύψους 24.230.000 Ευρώ.
Ο Willie Stewart είναι επίσης πρόεδρος του Advantage, μίας κοινοπραξίας 800 ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτόρων και πρόσφατα τιμήθηκε στην εκδήλωση Agent Achievement Awards στο Λονδίνο με τη διάκριση «εξαιρετικής προσφοράς» για τη συνεισφορά του στο χώρο των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων.
Σχολιάζοντας την εξαγορά ο Πρόεδρος του Ομίλου Minoan Group Plc,  Christopher Egleton δήλωσε :
“ Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω την τέταρτη κατά σειρά συμφωνία στον ταξιδιωτικό κλάδο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας το Stewart Travel Centre ως νέο μέλος της συνεχώς αυξανόμενης επιχειρηματικής μας οικογένειας στον ταξιδιωτικό χώρο.
Η σύμβαση διαχείρισης θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε περαιτέρω την κερδοφορία του Stewart και μέσω της συμφωνίας μας με την Cruise 118 και είμαι βέβαιος ότι οι γνώσεις και η εμπειρία του Willie Stewart θα αποδειχθούν ανεκτίμητες για τα μελλοντικά μας σχέδια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Minoan Group Plc εξετάζει και άλλες περιπτώσεις εξαγοράς στον ταξιδιωτικό κλάδο.
Όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, οι εξαγορές αυτές θα είναι σημαντικές για τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους μετόχους μας καθώς υλοποιούμε τη στρατηγική μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.