Αρχική General Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος “Καθαρίζουμε τους βυθούς μας”

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος “Καθαρίζουμε τους βυθούς μας”

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος “Καθαρίζουμε τους βυθούς μας”Την Κυριακή 5 Ιουνίου, ώρα 12:00, αυτοδύτες σε όλη την Ελλάδα επιλέγουν μια ακτή για να εξορμήσουν σε μια καταδυτική βόλτα συλλογής σκουπιδιών, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη στην ανάγκη προστασίας των θαλασσών και των βυθών μας. Το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τις Σχολές Κατάδυσης της χώρας, θα καταγράψει τις παραλίες που έχουν επιλεγεί μετά από πρόταση των Σχολών.
Αναγνωρίζοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της μοναδικής ποιότητας του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντός μας αλλά και του μεγάλου παράκτιου χώρου και του πολυνησιακού χαρακτήρα της χώρας μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής προτείνει μια αναζωογονητική εθελοντική δράση για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος: τον καθαρισμό των βυθών από κάθε λογής σκουπίδια.
Το κάλεσμα του ΥΠΕΚΑ γίνεται προς τις Σχολές Κατάδυσης και τους καταδυτικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην χώρα, αλλά και προς όλους του αυτοδύτες που έχουν την διάθεση να καθαρίσουν τους βυθούς στην διάρκεια μιας καταδυτικής τους βόλτας. Είναι άλλως τε γνωστό ότι οι αυτοδύτες συλλέγουν σκουπίδια και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος: είναι οι κατεξοχήν φύλακες του βυθού.
Έτσι, το ΥΠΕΚΑ τους καλεί -και στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011» να προσφέρουν ένα μέρος από τον χρόνο στην κυριακάτικη βουτιά τους συλλέγοντας αντικείμενα ξένα προς το πανέμορφο υποθαλάσσιο περιβάλλον.
Το Υπουργείο από την πλευρά του δεσμεύεται να υλοποιήσει άμεσα τις πολιτικές και τις ενέργειες που θα αναβαθμίσουν και θα στηρίξουν την καταδυτική δραστηριότητα. Εκτός από τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να δημιουργήσει έναν τεχνητό ύφαλο στην περιοχή της Αττικής, με σκοπό να καλλιεργηθεί ένα όμορφο και ζωντανό θαλάσσιο οικοσύστημα.

Πηγή ypeka.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.