Αρχική General Ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Δούναβη. Η Διαχρονική Παρουσία...

Ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Δούναβη. Η Διαχρονική Παρουσία των Ελλήνων στις Παραδουνάβιες Χώρες»

Rigas Fereos-Vienna
Βιέννη. Ρήγας Βελεστινλής (1757-1798) "Όποιος Ελεύθερα Συλλογάται, Συλλογάται καλά" Πλάκα όπου βρισκόταν το ελληνικό τυπογραφείο Μαρκίθη Πούλιου όπου ο Ρήγας Βελεστινλής τύπωσε κρυφά το 1799 το επαναστατικό μανιφέστο για την αυτοδιάθεση των Ελλήννων και των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη λήξη της Ουγγρικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ιστορικό Φωτογραφικό Αρχείο Νεώτερης Ελλάδας, με τη συνεργασία της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων,  διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Δούναβη. Η Διαχρονική Παρουσία των Ελλήνων στις Παραδουνάβιες Χώρες», την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011 και ώρα 11.00, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η Ημερίδα πλαισιώνεται από φωτογραφική έκθεση του Θ. Τσικνή και του Β. Σταματόπουλου, με ιστορικές αναφορές σε τόπους και πρόσωπα από την Ελληνική Παρουσία στις παραδουνάβιες χώρες και τους Έλληνες Ευεργέτες, σε επιμέλεια Μιχάλη Γύζη.

Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη συνεργασία της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, του Ελληνο-Ρουμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας και της Μ.Κ.Ο. «Κοσμοπεριφέρεια – Μακροπεριφέρεια, Απανταχού Ελληνισμός και Ευρώπη».

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι διττός:

Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες και το ελληνικό κοινό, τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Δούναβη, καθώς και τους τρόπους διασύνδεσης και συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς.
Να αναδειχθεί η ελληνική παρουσία σε όλες τις διαδικασίες, που θ’ αναπτυχούν στα πλαίσια της Στρατηγικής για τον Δούναβη.

Στην Ημερίδα παίρνουν μέρος:

Εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των χωρών που αφορά η Στρατηγική αυτή.
Θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκπρόσωποι φορέων που καλύπτουν τους τομείς αυτούς, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον, στην ασφάλεια και στην πολιτική προστασία, στον πολιτισμό, στην ενέργεια, στη μεταφορά, στον τουρισμό και στον επιχειρηματικό χώρο.

Συμμετέχει η 50μελής Χορωδία του Ψ.Ο.Σ., υπό την διεύθυνση του κ. Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.