Αρχική General Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Venture Capital & Private Equity Forum

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Venture Capital & Private Equity Forum

Από αριστερά διακρίνονται οι: Αριστομένης (Άρις) Μ.  Συγγρός, Εκτελεστικός Πρόεδρος Invest in Greece, Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Τακάς, Πρόεδρος Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Invest in Greece.Ξεκίνησαν την Τετάρτη 6, Απριλίου, οι εργασίες του 11ου Διεθνούς Venture Capital & Private Equity Forum, της κορυφαίας εκδήλωσης στον τομέα του Venture Capital & Private Equity, το οποίο διεξάγεται φέτος στις 5 και 6 Απριλίου. Το Forum, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Invest in Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστή του Enterprise Europe Network-Hellas, αποτελεί πλέον θεσμό και διακρίνεται για την μοναδικότητά του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Την έναρξη του Forum τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Οικονομικών, κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ξένοι πρέσβεις καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής και οικονομικής κοινότητας.  Ο Υπουργός Οικονομικών, κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα στο θεσμό του venture capital και private equity, όχι όμως αρκετά, και γι αυτό χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους. Τόνισε τη σημασία της νέας επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της οικονομίας ειδικά σε αυτή την περίοδο και παρότρυνε τους νέους επιχειρηματίες και  τους ερευνητές να εμπιστευτούν τους θεσμούς του venture capital και private equity για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών. Ο Υπουργός Οικονομικών, κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε τέλος και στην αλλαγή που συντελείται στην επενδυτική κουλτούρα της χώρας, γεγονός που πραγματοποιείται σταδιακά, με σήμερα την ύπαρξη 18 εταιρειών επενδύσεων να δραστηριοποιούνται στο χώρο και ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία αποκτά ενδιαφέρον και διαφοροποιείται με νέες ιδέες που την κάνουν πιο δυνατή.
Προλογίζοντας το συνέδριο, ο κος Βασίλης Τακάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων ανέφερε ότι «τα επιχειρηματικά κεφάλαια επιτελούν παραγωγικό έργο στην πραγματική οικονομία αυξάνοντας τις επενδύσεις, την απασχόληση, την παραγωγή προϊόντων και πλούτου και σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων που θα βοηθήσει την οικονομία μας να εξέλθει από την κρίση. Συνολικά, τα μέλη  της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων το 2010 πραγματοποίησαν νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ και συγκέντρωσαν νέα κεφάλαια προς επένδυση ύψους 115 εκατ. ευρώ για τρία funds που επενδύουν κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Ακολούθως, ο κος Αριστομένης (Άρις) Συγγρός, Πρόεδρος της Invest in Greece, τόνισε ότι «Σήμερα η Ελλάδα εφαρμόζει το πιο ριζοσπαστικό και φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη νεότερη ιστορία της. Η προσπάθεια αυτή ήδη επιφέρει αποτελέσματα». Ο κος Συγγρός αναφέρθηκε στον νόμο fast track, που «εισαγάγει ένα νέο πλαίσιο κανονισμών και πραγματοποίησης επενδύσεων. Είναι δέσμευση να προεκτείνουμε το fast track σε όλες τις επενδύσεις». Αναφερόμενος στο Forum είπε ότι «προσφέρει την αναγκαία ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη των χρηματοοικονομικών εργαλείων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Κατατίθενται καινούργια επενδυτικά σχέδια που οδηγούν σε καινούργιες συνεργασίες. Μόνο με την ανάπτυξη που συντελείται από νέες επενδύσεις θα πετύχουμε αύξηση του Εθνικού προϊόντος και θα οδηγηθούμε σε έξοδο από την κρίση». 
Από τις τοποθετήσεις των διαχειριστών επιχειρηματικών κεφαλαίων venture capital και private equity αναδεικνύεται ότι στην επόμενη διετία θα υπάρξει επενδυτική δραστηριότητα λόγω ανάκαμψης των συνθηκών της αγοράς.
Τη δεύτερη ημέρα του Forum, Τετάρτη 6 Απριλίου, θα υλοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών και εταιρειών venture capital & private equity. Στο πλαίσιο του Forum, θα συμμετάσχουν 16 εταιρείες venture capital & private equity, σε περίπου 150 επιχειρηματικές συναντήσεις.
Ήδη, στις σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, ανταποκρίθηκαν 113 εταιρείες με επιχειρηματικά σχέδια που προέρχονται σε ποσοστό 87% από την Ελλάδα, 3% από την Κύπρο, 3% από την Μεγάλη Βρετανία κ.ά. Το συνολικό ποσό που αιτείται για χρηματοδότηση μέσα από τα επιχειρηματικά σχέδια είναι €455 εκατ., ενώ αν πραγματοποιηθούν όλες οι επενδύσεις θα δημιουργηθούν πάνω από 3.100 νέες θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.