Home Education Tην εξέλιξη του ΟΤΕΚ σε έναν σύγχρονο Οργανισμό ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού...

Tην εξέλιξη του ΟΤΕΚ σε έναν σύγχρονο Οργανισμό ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης από το Διοικητικό

υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. ΝικητιάδηςΤη βούληση της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και την επιθυμία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου αλλά και προσωπικά του ιδίου, να εξελιχθεί ο ΟΤΕΚ σε έναν σύγχρονο Οργανισμό, μετέφερε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Ο κ. Νικητιάδης κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε μέλος της Κυβέρνησης σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕΚ, ζήτησε μεγαλύτερη εξωστρέφεια από τον Οργανισμό, παρεμβάσεις σε πολλά επίπεδα και σύνδεση της λειτουργίας του με την πραγματική οικονομία στο χώρο του τουρισμού.
« Εκπαίδευση και κατάρτιση πρέπει να είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και τη βελτίωση της ποιότητας που αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Κυβέρνησης», όπως τόνισε .
Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της λειτουργίας των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης, ο κ. Νικητιάδης σημείωσε, ότι οι σχολές που λειτουργούν στη Κρήτη και στη Ρόδο θα πρέπει να εξελιχθούν σε ανώτατες σχολές και αυτό αποτελεί στόχο για το εγγύς μέλλον.
Ο υφυπουργός ζήτησε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος που ήδη έχει αρχίσει και να υποβάλουν άμεσα προτάσεις που αφορούν τόσο στην αποδοτικότερη λειτουργία των σχολών του Οργανισμού και των Τουριστικών Σχολών, όσο και για τον εξορθολογισμό των δαπανών. Ζήτησε, έγκαιρο προγραμματισμό για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οικονομική συγκυρία χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει εις βάρος της ποιότητας των σπουδών.
Παράλληλα, ζήτησε μέχρι το τέλος Μαΐου να έχουν καταλήξει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε ένα σχέδιο προτάσεων για τον νέο Οργανισμό λειτουργίας του ΟΤΕΚ , που θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, από τους οποίους άκουσε τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους και τους διαβεβαίωσε, όπως άλλωστε και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού ότι θα υπάρχει πλέον ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την άμεση λύση όλων των προβλημάτων.
Ο υφυπουργός επισκέφθηκε όλα τα γραφεία του Οργανισμού, μίλησε με τους υπαλλήλους και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Οργανισμού.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.