Αρχική General 6 Απριλίου: Εθνική ημέρα Special Olympics

6 Απριλίου: Εθνική ημέρα Special Olympics

special olympics athens-logoH 6η Απριλίου έχει επισήμως ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ημέρα αφιερωμένη στα Special Olympics.  80 ημέρες πριν από τους Αγώνες η Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 σε συνεργασία με τα Special Olympics Ελλάς, ετοιμάζει μια σειρά δράσεων σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας καθώς και σε σχολεία Ειδικής Αγωγής, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους ενημερώσει για τις αξίες και τις αρχές που υπηρετεί το κίνημα των Special Olympics.

H πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού. Στο θέατρο του σχολείου όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα συνομιλήσουν με αθλητές Special Olympics. Μαζί τους θα βρεθούν κήρυκες Εθελοντισμού: η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, καθώς και ο Θοδωρής Μαραντίνης και ο Δ. Κοκκονίδης, μέλη του συγκροτήματος ΟNIRAMA, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν το τραγούδι «Εκεί για σένα Εγώ!», το οποίο γράφτηκε για την Ελληνική Αποστολή των Special Olympics Ελλάς.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί αγώνας καλαθοσφαίρισης Special Olympics Ελλάς Unified Sports, με τη συμμετοχή μαθητών, αθλητών Special Olympics, του Θοδωρή Μαραντίνη και του Δημήτρη Κοκκονίδη.

«Για εμάς, τους ανθρώπους των Special Olympics, η 6ηΑπριλίου είναι μια πολύ σημαντική ημέρα και ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την τιμή να την ανακηρύξει Εθνική Ημέρα Special Olympics, δήλωσε η κα Δεσποτοπούλου. «Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, όπου η διαφορετικότητα δεν είναι τροχοπέδη για την προσωπική πρόοδο και όπου η ένταξη θα θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση της κάθε κοινότητας, οφείλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας στα παιδιά και στους νέους. Η σωστή ενημέρωση ξεκινά από τα θρανία των σχολείων, έτσι ώστε οι μελλοντικοί υπεύθυνοι πολίτες να αγωνιστούν για έναν δικαιότερο κόσμο. Είμαι ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση των παιδιών και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου μας».

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν  από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη   οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.
–    Για περισσότερες πληροφορίες www.athens2011.org
–    www.facebook.com/SpecialOlympicsWorldGames
–    www.twitter.com/Athens_2011
–    www.youtube.com/Athens2011

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.