Αρχική Companies Autohellas Hertz, Σημαντική κερδοφορία και μικρή μείωση του κύκλου εργασιών το 2010

Autohellas Hertz, Σημαντική κερδοφορία και μικρή μείωση του κύκλου εργασιών το 2010

Celestyal Cruises

hertz logoΣημαντική κερδοφορία και μικρή μείωση του κύκλου εργασιών παρουσίασε η Autohellas/Hertz το 2010, παρά την κρίση στην οικονομία και τον τουρισμό.
Πιο συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα €169.8 εκ. έναντι €176 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μείωση 3.5%.
Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 21.2 εκ σε επίπεδο ομίλου ενώ μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν στα €14.4 εκ. από €17.7 εκ. το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Μέρος της κάμψης στο μετά φόρων αποτέλεσμα οφείλεται και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους €1.5 εκ.
Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα €78.2 εκ., επιτρέποντας την ενίσχυση του προγράμματος αγορών αυτοκινήτων και επενδύσεων και παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων της εταιρείας που έφτασαν τα 82 εκ. Ο συνδυασμός κερδοφορίας, ταμιακών διαθεσίμων και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 131 εκ. ευρώ, εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρία δραστηριοποιείται πλέον σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης , χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της στις χώρες αυτές με μικρά αλλά σταθερά βήματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη των αγορών αυτών.
Η εκτίμηση της εταιρείας για το 2011 είναι ότι θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη  στην τουριστική κίνηση που θα ενισχύσει τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. Στην αγορά των μακροενοικιάσεων που επηρεάζεται κυρίως από την οικονομική κρίση στην χώρα, η ζήτηση θα παραμείνει σχετικά αδύναμη.
Για την χρήση 2010, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και τα επενδυτικά πλάνα της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προτείνεται στη Γενική Συνέλευση η μη διανομή μερίσματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.