Αρχική Ελλάδα Ε.Σ.Α.μεΑ. : Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Πολιτισμού

Ε.Σ.Α.μεΑ. : Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Πολιτισμού

Celestyal Cruises

των Ατόμων με Αναπηρία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρουςΕπιστολή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του δικαιώματος πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης των υπηρεσιών επισκεπτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να αναφέρει ότι το Πρόγραμμα αυτό είναι κατ’ ουσίαν  Πρόγραμμα αναχρονιστικό που καταστρατηγεί με βίαιο τρόπο θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.  Η προσβασιμότητα αποτελεί δια νόμου ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και όχι ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, όπως ανακοινώθηκε στην Βουλή, ότι εντάσσεται στο νέο Πρόγραμμα!

Η Συνομοσπονδία τονίζει έντονα ότι αυτό το Πρόγραμμα ουσιαστικά μετατρέπει «μια θεσμικά κατοχυρωμένη ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ και ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, η οποία μάλιστα θα εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα μόνο σε 10 χώρους, τους μεγαλύτερους σε επισκεψιμότητα και τα μνημεία της UNESCO»!

Το εθνικό αναπηρικό κίνημα καλεί τον υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει το Πρόγραμμα, να συνεργαστεί με την Ε.Σ.Α.μεΑ. για τη σύνταξη ενός σοβαρού, μεθοδικού επιχειρησιακού προγράμματος για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τουρισμό, βασισμένου στις συνταγματικές επιταγές, την εθνική νομοθεσία και το πλαίσιο που θέτουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς πολιτικές.

«Το εθνικό αναπηρικό κίνημα δε θα επιτρέψει την καταστρατήγηση των θεσμικά κατοχυρωμένων μέτρων που υποστηρίζουν το δικαίωμα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί πλέον άμεση ανάγκη την υλοποίηση της συνάντησης μαζί σας που διεκδικεί από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων σας»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.