Αρχική Companies Υπεγράφει Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή...

Υπεγράφει Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Travel Plan

travel planΜνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή και του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Travel Plan. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Travel Plan κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανάπτυξη των βυζαντινών περιηγήσεων στην περιοχή της Αθήνας και την προβολή σημαντικών ορθόδοξων μνημείων που αποτελούν λατρευτικό προορισμό.

Το TRAVEL PLAN, ένας από τους πιο σύγχρονους Ταξιδιωτικούς Οργανισμούς στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1981 από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη Α.Ε. (Δ.Ο.Λ.), το μεγαλύτερο επιχειρησιακό όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τον Οκτώβριο του 2000, αποσχίστηκε από τον Δ.Ο.Λ. (παραμένοντας συμφερόντων ΔΟΛ) ενώ στη συνέχεια με την ονομασία EUROSTAR A.T.E.B.E εξαγόρασε το 2001 την TRIAENA TRAVEL – ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΓΑΣ Α.Ε., μία ταξιδιωτική εταιρία με ιστορία 41 ετών, εξειδικευμένη στα επιχειρηματικά ταξίδια, κατέχοντας σήμερα το 100% αυτής. Η EUROSTAR Α.Τ.Ε.Β.Ε ένα 140μελές, πολύγλωσσο, ειδικευμένο προσωπικό και ένα πλήρες ηλεκτρονικό δίκτυο, το SAP/R3, που εφαρμόζουν παγκοσμίως οι μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, σε συνδυασμό με το First Class ένα εξαιρετικό λογισμικό της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο καλύπτει όλες τις υπηρεσίες που αφορούν τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα. Επίσης διαθέτει 9 υποκαταστήματα εξυπηρέτησης ταξιδιωτών, στην Αθήνα, στα Ιλίσια, στη Γλυφάδα, στον Πειραιά, στην Κηφισιά, Κολωνάκι, Περιστέρι, Μαρούσι και Θεσσαλονίκη. Κατέχει πρωτεύουσα θέση στην ταξιδιωτική αγορά της πόλης. Επιπλέον, τα προϊόντα της EUROSTAR προσφέρονται και σε όλη την Ελλάδα από γραφεία-αντιπροσώπους. Η EUROSTAR Α.Τ.Ε.Β.Ε. είναι μέλος των Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών: ΙΑΤΑ, ASTA, HATTA, SETE, HAPCO, EFAPCO, PETAGA και διαθέτει πλήρη, υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συνδεδεμένο με τα διεθνή δίκτυα κράτησης πολλαπλών υπηρεσιών WORLDSPAN και GALILEO. Eπίσης είναι πιστοποιημένη με ΙSO 9001: 2008 από τον οργανισμό Lloyd’s Register Quality Assurance. Το έτος 2009 το 49% των μετοχών της EUROSTAR μεταβιβάστηκε στην Εταιρεία EXPRESS HOLIDAYS, η οποία διαθέτει κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, Bρανά 17 και δίκτυο 8 καταστημάτων σε όλη στην Αθήνα και 3 στην Θεσσαλονίκη. Σκοπός του TRAVEL PLAN αποτελεί η άμεση εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Προτάσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε πελάτη, ευελιξία, ανταγωνιστικές τιμές και δημιουργικότητα στην εύρεση λύσεων για εξειδικευμένα προγράμματα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ έχει ως στόχο την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την ανάπτυξη προγραμμάτων για την ενίσχυση του πολιτισμού και την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’. Σκοποί της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ αποτελούν η κοινωνική και οικονομική ενίσχυση των λιγότερο ευνοουμένων κοινωνικών ομάδων και της νεολαίας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους μέσω της παροχής κάθε δυνατής ηθικής βοήθειας και συμπαράστασης, η στήριξη των λιγότερο ευνοουμένων περιοχών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, η βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου των από πάσης απόψεως λιγότερο ευνοουμένων τάξεων, η ενίσχυση και η κατάρτιση προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση ή και υλοποίηση προγραμμάτων για την στήριξη των μειονεκτούντων πληθυσμών με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.

Ο κύριος Δασκαλάκης δήλωσε κατά τη διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου:
«Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να εγκαινιάσουμε μία συνεργασία που θα αναδείξει το ρόλο της Ορθοδοξίας παγκοσμίως, μέσω της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν μέρη, προσκυνήματα, που δεν έχουν αναδειχθεί» σημείωσε, «και η διαβεβαίωσή μας είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τα προβάλουμε από κοινού». «Σήμερα», πρόσθεσε, «γίνεται μία σημαντική αρχή. Μέσω της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ φιλοδοξούμε να αναδείξουμε και την πόλη των Αθηνών». Και συνέχισε: «Δεσμευόμαστε ότι θα διαμορφώσουμε ελκυστικές προτάσεις βυζαντινών οδοιπορικών για κάθε ενδιαφερόμενο. Δεσμευόμαστε να συνδράμουμε με κάθε μέσο στο έργο της Αποστολής». «Σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία», κατέληξε, «με όπλο μας τον τουρισμό θα προσπαθήσουμε να παντρέψουμε τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την Ορθοδοξία, να ανοίξουμε τις πόρτες της ιστορίας γιατί, όπως γνωρίζετε, πρεσβευτής κάθε χώρας στη διαμόρφωση του μέλλοντός της είναι η ιστορία της».

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος επισήμανε τα ακόλουθα:
«Ζούμε σε μία εποχή μετακινήσεων των ιδεών και κυρίως μετακινήσεων των ανθρώπων. Είμαστε υπέρ της μετακινήσεως των ανθρώπων για καλούς σκοπούς και ένας από τους καλούς σκοπούς είναι, να γνωρίσουν, όπως λέει και ο Όμηρος, τις συνήθειες άλλων ανθρώπων, τον τρόπο της ζωής αλλά και τον τρόπο της σκέψης τους. Σε όλα αυτά βοηθά πάρα πολύ σήμερα ο τρόπος επικοινωνίας, τα ταξίδια των ανθρώπων, οι οποίοι θα ήθελαν να ταξιδεύουν για να γνωρίζουν τόπους και να ξεκουράζονται. Η Ελλάδα έχει ιστορία και σπουδαία μνημεία που αποτελούν πόλο έλξης και βοηθούν στην καλλιέργεια των ανθρώπων. Πέρα από αυτό, ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας. Έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε όλοι μας, η Εκκλησία με τις μικρές της δυνάμεις, ώστε να έρθουν περισσότεροι άνθρωποι και να έχουν περισσότερες ευκολίες στον τόπο μας, διότι η παρουσία τους θα είναι χρήσιμη για την κοινωνία και την οικονομία της πατρίδας μας. Θα πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να μπορέσουν να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια. Θα ήθελα εκ μέρους της Αποστολής να σας πω ένα ευχαριστώ γι’ αυτή τη συνεργασία».

Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθησαν o Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ν. Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος ΟΠΕ κ. Α. Χολέβας, στελέχη του Travel Plan, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Aποστολή” κ. Κ. Δήμτσας καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.