Αρχική Tourism Συνάντηση και ανοικτή συζήτηση με επιχειρηματίες ξενοδόχους της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής...

Συνάντηση και ανοικτή συζήτηση με επιχειρηματίες ξενοδόχους της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Αρκαδίας

Συνάντηση και ανοικτή συζήτηση με επιχειρηματίες ξενοδόχους της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής ΑρκαδίαςΠραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2011, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Βυτίνας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, συνάντηση και ανοικτή συζήτηση με επιχειρηματίες ξενοδόχους της ευρύτερης περιοχής της Ορεινής Αρκαδίας.
Αντικείμενο  της συνάντησης αυτής  αποτέλεσε  η ενημέρωση των μελών γύρω από τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό και στον κλάδο, αλλά κυρίως η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι στις κατά τόπους περιοχές του Νομού. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ. Μαρινάκο Κων/νο, η συνάντηση αυτή αποτελεί την πρώτη από ένα κύκλο προγραμματισμένων  συναντήσεων με συναδέλφους των διαφορετικών γεωγραφικών ενοτήτων το νομού σε πρώτη φάση και στη συνέχεια με τους  αιρετούς εκπροσώπους των νέων Δήμων και της Περιφέρειας. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πολλάλης Δημήτρης,ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Άργους κ. Κουτσόπουλος Πέτρος και πλήθος επιχειρηματιών. Ιδιαίτερα σημαντικές μεταξύ άλλων υπήρξαν οι παρεμβάσεις του  κ. Καλτεζιώτη Νίκου , τέως υπουργού και επιχειρηματία, και του κ. Χριστοδουλόπουλου Γεωργίου, επιχειρηματία-οικονομολόγου. Μέσα από τις επιμέρους εισηγήσεις τονίστηκε η αναγκαιότητα ουσιαστικής και άμεσης παρέμβασης  σε πολλά τρέχοντα προβλήματα, αλλά και η δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής και ανωδομής που μπορούν να δώσουν πραγματική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νομού και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Τέλος για την γενικότερη τουριστική ανάπτυξη του Νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο σύνολο της,  εκτιμήθηκε ότι ο τουρισμός θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο σχεδιασμού της οικονομικής πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι πρέπει να δημιουργηθεί η κατάλληλη διοικητική δομή γα ζητήματα τουρισμού στους Δήμους και στην Περιφέρεια, η οποία θα συγκροτείται από ικανά και εξειδικευμένα στελέχη από τον επαγγελματικό και επιστημονικό χώρο του τουρισμού και ότι πρέπει να υπάρξει μια ενιαία εναρμονισμένη τουριστική πολιτική με συνέργειες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.