Αρχική Airlines News Η Star Alliance επεκτείνει το δίκτυο της στη Λατινική Αμερική

Η Star Alliance επεκτείνει το δίκτυο της στη Λατινική Αμερική

Star AllianceΗ Star Alliance, ενισχύει την παρουσία της στη Λατινική Αμερική, μετά την ομόφωνη έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της να δεχτεί τις αεροπορικές εταιρείες Avianca-TACA και Copa Airlines ως μελλοντικά μέλη της.

Ο κύριος Jaan Albrecht, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance, δήλωσε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, έχω τη χαρά να προσκαλέσω τις AviancaTACA και Copa Airlines στο δίκτυο της Star Alliance. Η προσθήκη των δύο αυτών εξαιρετικών αεροπορικών εταιρειών στο δίκτυό μας σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας στρατηγικής διαδικασίας, η οποία θα καταστήσει εντονότερη την παρουσία της Alliance στις δυναμικές, αναπτυσσόμενες οικονομίες της Λατινικής Αμερικής. Το τοπίο των αερομεταφορών στην περιοχή αλλάζει με ραγδαίο ρυθμό και οι συμμαχίες παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο όσο η Λατινική Αμερική συνεχίζει να αναπτύσσεται».

Η συνεργασία με το δίκτυο των δύο αεροπορικών ομίλων θα προσδώσει στη Star Alliance πιο εξέχουσα παρουσία στην Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική, καθώς και τις βόρειες και δυτικές περιοχές της Νότιας Αμερικής, αλλά και επιπρόσθετες απευθείας συνδέσεις μεταξύ Λατινικής Αμερικής και ευρωπαϊκών πόλεων. Οι επιβάτες της Star Alliance θα έχουν στο μέλλον πρόσβαση σε έναν μεγάλο αριθμό νέων προορισμών και πτήσεων, που θα συνδέονται μέσω των κομβικών αεροδρομίων της Copa Airlines στην Πόλη του Παναμά (Παναμάς) και την Μπογκοτά (Κολομβία), καθώς και μέσω των κομβικών αεροδρομίων της AviancaTACA στην Μπογκοτά (Κολομβία), το Σαν Σαλβαδόρ (Ελ Σαλβαδόρ), τη Λίμα (Περού) και το Σαν Χοσέ (Κόστα Ρίκα).

Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα πελατειακή βάση των AviancaTACA και Copa Airlines θα αποκτήσει πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο της Star Alliance και θα απολαύσει τα προνόμια που παρέχει μια συμμαχία, όπως τη συγκέντρωση και εξαργύρωση μιλίων σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη.

Η προσθήκη των δύο ομίλων αποτελεί το αποκορύφωμα μιας στρατηγικής πορείας με στόχο την επέκταση του πεδίου δράσης της Star Alliance στη Λατινική Αμερική. Η πορεία αυτή ξεκίνησε με την προσθήκη της Continental Airlines πριν περίπου έναν χρόνο, η οποία βελτίωσε τη σύνδεση μεταξύ Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, αλλά και Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Η περαιτέρω επέκταση του δικτύου και η βελτιωμένη σύνδεση προς, από και εντός Νότιας Αμερικής κατέστη δυνατή με την ένταξη της ΤΑΜ Airlines τον Μάιο..

Ο κύριος Pedro Heilbron, Διευθύνων Σύμβουλος της Copa Airlines, δήλωσε: «Η συμμετοχή της Copa Airlines στο δίκτυο της Star Alliance θα ενισχύσει την παρουσία μας παγκοσμίως, καθώς θα συνεργαζόμαστε στενά με τις 27 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Star Alliance, αλλά και θα συνδέσει το πιο δραστήριο κομβικό αεροδρόμιο της Λατινικής Αμερικής, το δικό μας ‘Hub of the Americas’ στην Πόλη του Παναμά, με το ευρύτατο παγκόσμιο δίκτυο της Star Alliance. Ακόμα περισσότερο, η συμμετοχή μας στην Star Alliance θα αναβαθμίσει την ήδη ισχυρή εμπορική συμμαχία μας με την UnitedContinental, που έχει τεθεί σε ισχύ από το 1998. Πλέον, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τις ίδιες αξίες ως μέλος της οικογένειας της Star Alliance».

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Star Alliance που μας δέχτηκε ως μελλοντικά μέλη αυτής της αληθινά παγκόσμιας προσπάθειας σύνδεσης, προσχωρώντας στο κορυφαίο δίκτυο αεροπορικών εταιρειών από πλευράς καθημερινών πτήσεων, προορισμών και χωρών που εξυπηρετούνται, αλλά και από πλευράς αριθμού αερογραμμών-μελών. Ως AviancaTACA, στόχος μας είναι να αποτελέσουμε πολύτιμο συνεργάτη για τη Star Alliance και τα μέλη της. Είναι καθοριστικός παράγοντας της στρατηγικής μας για ανταγωνιστικότητα, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά το φάσμα και το πλήθος των προνομίων που απολαμβάνουν οι επιβάτες μας», δήλωσε ο Fabio Villegas, Διευθύνων Σύμβουλος της AviancaTACA. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε τη διαδικασία ενσωμάτωσης στο δίκτυο, η οποία σίγουρα θα αποφέρει τα αναμενόμενα οφέλη στους πελάτες μας, αλλά και που θα αποτελέσουμε μέρος της υπόσχεσης της Star Alliance για μια απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου».

Οι AviancaTACA και Copa Airlines θα προσθέσουν 46 νέους προορισμούς στο δίκτυο της Star Alliance. Όταν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση, οι πελάτες των 31 μελών της συμμαχίας θα αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες από 22.500 καθημερινές πτήσεις, που εξυπηρετούν 1.292 προορισμούς σε 188 χώρες.

Η AviancaTACA εξυπηρετεί περισσότερους από 100 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, λειτουργώντας με έναν στόλο αποτελούμενο από περισσότερα από 150 αεροσκάφη μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 12.000 άτομα και διαθέτει περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη στο πρόγραμμα πιστών επιβατών. Οι Avianca και TACA, η καθεμία εκ των οποίων αποτελείται από αρκετές μικρότερες αεροπορικές εταιρείες της Λατινικής Αμερικής, προχώρησαν σε στρατηγική συγχώνευση τον Οκτώβριο του 2009, δημιουργώντας ένα συγχωνευμένο δίκτυο που εστίασε στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, στην Καραϊβική και σε ευρωπαϊκές πόλεις. Η αρχική αίτηση μέλους της TACA προς τη Star Alliance έλαβε χώρα το 2008.

Οι δύο αεροπορικές γραμμές της Copa HoldingsCopa Airlines και Copa Airlines Colombia – εξυπηρετούν 52 προορισμούς σε 25 χώρες. Ο όμιλος ενίσχυσε πρόσφατα την παρουσία του στην Κολομβία, αλλάζοντας την επωνυμία της Aero Republica σε Copa Airlines Colombia. Το «Hub of the Americas» της Copa Airlines στον Διεθνή Αερολιμένα Tocumen στην Πόλη του Παναμά, στον Παναμά, είναι το σημαντικότερο κομβικό αεροδρόμιο της Λατινικής Αμερικής, με το μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης να προέρχεται από την Καραϊβική, καθώς και από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η είσοδος της Copa στο δίκτυο της Star Alliance ενισχύει τη δωδεκάχρονη συμμαχία της με την UnitedContinental. Η Copa αποχώρησε από τη συμμαχία Skyteam τον Οκτώβριο του 2009.

Επιπλέον, και το αεροδρόμιο του Μαϊάμι θα επωφεληθεί από την αναμενόμενη επέκταση του δικτύου της Star Alliance, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των αερομεταφορέων-μελών της Star Alliance που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό, από επτά σε εννιά. «Για το Μαϊάμι, αυτό σημαίνει ενίσχυση του ρόλου του ως πύλη μεταξύ Βόρειας Αμερικής και νοτίου τμήματος της ηπείρου», δήλωσε ο Jaan Albrecht.

Οι ομάδες εργασίας από τη Star Alliance, την AviancaTACA, την Copa Airlines και τους αντίστοιχους αερομεταφορείς-συμβούλους, τη Lufthansa και την Continental, που θα αναλάβουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης, θα ξεκινήσουν τις εργασίες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση και των δύο αεροπορικών ομίλων έως τα μέσα του 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.