Αρχική legacy Wholequip – νέα διεθνής έκθεση με σειρά καινοτομιών

Wholequip – νέα διεθνής έκθεση με σειρά καινοτομιών

Wholequip - νέα διεθνής έκθεση με σειρά καινοτομιών
Στο πάνελ της συνέντευξης διακρίνονται από αριστερά ο κος Π. Ανεβλαβής, (αντιπρόεδρος ΒΕΑ), ο κος Κωνσταντίνος Μίχαλος (πρόεδρος ΕΒΕΑ), ο κος Κωνσταντίνος Τσιγαρίδας (πρόεδρος ΕΧPRO), ο κος Α.Αλιμπέρτης (πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων-Βιοτεχνών Ηλεκτρολογικού Υλικού και εκπρόσωπος του ΣΕΒΕ) και ο κος Π.Κουτσίκος (πρόεδρος ΟΣΕΠ).

Η  Wholequip … στηρίζει επιχειρήσεις για εξαγωγές

Μια νέα Διεθνή Έκθεση, την Wholequip, δημιούργησε και παρουσίασε ο εκθεσιακός φορέας EXPRO AE,που έρχεται να αλλάξει τα εκθεσιακά δεδομένα της χώρας με σειρά καινοτομιών, στοχεύοντας κύρια στην ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν και εξαγωγικό προσανατολισμό, εκτός βέβαια από την δραστηριότητά τους στην ελληνική εγχώρια αγορά ..

Η Wholequip, η  1η Διεθνής Έκθεση Κατασκευαστών, Παραγωγών, Εισαγωγέων Εξοπλισμού & Τροφοδοσίας για ξενοδοχεία και χώρους μαζικής εστίασης είναι η πρώτη Διεθνής Έκθεση στην Ελλάδα όπου οι εκθέτες,κατασκευαστές και παραγωγοί  θα απευθύνονται σε αγοραστές-εμπόρους τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών και όχι σε τελικούς καταναλωτές .

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του  ο Πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Expro  κ. Κώστας Τσιγαρίδας, παρουσιάζοντας την νέα έκθεση, με την διοργάνωση αυτή, αντίστοιχη των μεγάλων εκθέσεων της Ευρώπης, επιδιώκουμε να καλύψουμε το κενό της αγοράς, δίνοντας ξεκάθαρη ταυτότητα στην έκθεση του κλάδου των κατασκευαστών, παραγωγών, και γενικά επιχειρηματιών  εξοπλισμού και τροφοδοσίας ¨.

¨ Είναι η πρώτη φορά, επισήμανε  ο κος. Τσιγαρίδας, που το δίκτυο αγοραστών εσωτερικού και εξωτερικού θα βρει συγκεντρωμένους τους Έλληνες κατασκευαστές και παραγωγούς, σε μία στέγη, σε μία έκθεση ¨.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κος Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι  ¨τέτοιες ενέργειες ενισχύουν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων σε μια δύσκολη εποχή που χρειάζεται καινοτόμες ιδέες για να βγεί η οικονομία από την κρίση. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη σημαντική αυτή προσπάθεια¨.

Επίσης ο κος Παναγιώτης Ανεβλαβής (αντιπρόεδρος του ΒΕΑ) και ο κος Αντώνης Αλιμπέρτης (πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Ηλεκτρολογικού Υλικού και εκπρόσωπος του ΣΕΒΕ) ανέφεραν στη συνέντευξη το σημαντικό ρόλο που έρχεται να παίξει για τις ελληνικές επιχειρήσεις η νέα έκθεση τονίζοντας με τη σειρά τους ότι οι φορείς που εκπροσωπούν θα συνεργαστούν με την EXPRO για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία.

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ειδικότερα η διοίκηση της Expro, αντιλαμβανόμενη πώς η αγορά σήμερα χρειάζεται δράσεις και πρωτοβουλίες, ανέπτυξε συνεργασίες με εμπορικά επιμελητήρια και πρεσβείες χωρών των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Μεσογείου για την προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό .

Ο στόχος είναι να καταστεί η Wholequip εργαλείο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, προωθώντας μια σημαντική καινοτομία για τα ελληνικά εκθεσιακά δεδομένα με προκαθορισμένες συναντήσεις. Να φέρει δηλαδή σε επαφή εκθέτες με εξαγωγικό προσανατολισμό και αγοραστές εμπόρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Πιο συγκεκριμένα να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού και παραγωγικού κλάδου, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του εξοπλισμού και της τροφοδοσίας ξενοδοχείων και χώρων μαζικής εστίασης, να συμβάλλει δηλαδή ουσιαστικά στην στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό ενδιαφέρον, αλλά και όσες θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στις αγορές του εξωτερικού στο άμεσο μέλλον

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Ένα σημαντικό στοιχείο ακόμα σε αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια είναι η  ΔΩΡΕΑΝ παροχή αεροπορικών  εισιτηρίων και διαμονής  σε 200 επιλεγμένους επισκέπτες του εξωτερικού από την Wholequip .

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 14 Φεβρουαρίου 2011 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. στην Παιανία Αττικής .

VIRTUAL EXHIBITION (Λειτουργία 01/02/2011 – 31/08/2011)

Στα πλαίσια της Wholequip, η Expro A.E. σε συνεργασία με την Business Global, ηγετική εταιρεία στο χώρο των εικονικών εμπορικών εκθέσεων τώρα προσφέρει στους εκθέτες και επισκέπτες ένα τρισδιάστατο, πολυχρηστικό (multi-user), ζωντανό και διαδραστικό εκθεσιακό περιβάλλον.  Οι εκθέτες και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν διαδικτυακά, απεριόριστα, επτά ημέρες την εβδομάδα,  εικοσιτέσσερεις ώρες το εικοσιτετράωρο,  έχοντας άμεση πρόσβαση σε επιχειρηματίες και χιλιάδες πιθανούς εμπόρους – αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ FORUM ΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη ο κος Π.Κουτσίκος (πρόεδρος  ΟΣΕΠ), στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Wholequip, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και το 1ο Επιχειρηματικό Forum  με θέμα  «Επιχειρηματική Συνεργασία της Ελλάδος με τις Παρευξείνιες Χώρες», ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση και στήριξη των ελληνικών εξαγωγών στις αγορές αυτές.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση τόσο της Έκθεσης όσο και του Forum ενεργό συμμετοχή,  στήριξη και συνεργασία υπάρχει με τους ακόλουθους φορείς

Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ),  Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.),  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ε.Β.Ε.Α.),  Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.),  Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (Β.Ε.Α.), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Β.Ε.Π.),  Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.),  Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (Σ.Ε.Κ.),  Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.),  Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Ε.Τ.Ε.Ε.),  Ελληνοβουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.Β.Ε.),  Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο.