Αρχική Culture Κως, 2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “Ιπποκράτης”

Κως, 2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ “Ιπποκράτης”

Κως, 2ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ "Ιπποκράτης"Για δεύτερη χρονιά, η ακριτική Κως θα φιλοξενήσει ανθρωπιστές γιατρούς και  ευαίσθητους δημιουργούς ταινιών που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε  ένα κοινό ευαισθητοποιημένο, ένα κοινό που διψάει για σωστή πληροφόρηση σχετικά με ζητήματα υγείας, ψυχικής και σωματικής.

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ως σήμερα στον κόσμο Διεθνές Θεματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου,  το οποίο εστιάζει στα θέματα υγείας και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική Ελληνική πολιτιστική καινοτομία, η οποία μάλιστα ξεκινά από την περιφέρεια με πρωτοβουλία ενός Δήμου.

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με μια πανηγυρική τελετή έναρξης στην Κω 1-6 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάμεσα στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι και αυτή της “Τελετής απαγγελίας του όρκου του Ιπποκράτη” , στο Ασκληπείο το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Κω, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Κω.

Οι σκηνοθέτες των βραβευμένων ταινιών θα παραλάβουν τα βραβεία Χρυσός Ιπποκράτης, Αργυρός Ιπποκράτης και Χάλκινος Ιπποκράτης, αντίστοιχα.
Τα βραβεία θα κρίνονται από διεθνείς κριτικές επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των ειδικοτήτων.. γιατροί, σκηνοθέτες ,επιστήμονες, εκπρόσωποι ειδικών ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.