Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Αττική ξεχώρισε ως προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό στο 16ο«East Med Yacht...

Η Αττική ξεχώρισε ως προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό στο 16ο«East Med Yacht Show»

Η Αττική ξεχώρισε ως προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και στο φετινό 16ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά «East Med Yacht Show», που διοργανώθηκε στη Μαρίνα Ζέας από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2017.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, η ομάδα της Δ/νσης Τουρισμού, είχε ενεργό παρουσία στην εν λόγω έκθεση. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε το κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τις πολλαπλές δυνατότητες της Αττικής ως προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό, είτε μέσω του έντυπου υλικού της Περιφέρειας Αττικής είτε μέσω της προβολής φωτογραφικού υλικού και τουριστικών video. Στο πλαίσιο αυτό, το έντυπο υλικό τουριστικής προβολής μοιράστηκε στους επισκέπτες της, κοινό και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό.

Στις σημαντικές δυνατότητες που έχει η Αττική να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 16ου Ναυτικού Σαλονιού Πειραιά “East Med Yacht Show” στη Μαρίνα Ζέας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κλάδος του yachting αποτέλεσε ένα στοίχημα το οποίο, κατά την περίοδο της επίπλαστης ευμάρειας, χάθηκε. Υποτιμήθηκε. Δεν θωρακίστηκε. Με αποτέλεσμα ο κρίσιμος, για την τουριστική ανάπτυξη, τομέας του yachting αλλά και άλλων, όπως αυτός των μονοκινητήριων, να κερδηθεί από γειτονικές χώρες, με το ίδιο κλίμα, τις ίδιες δυνατότητες αλλά μια σημαντική διαφορά. Τις αναβαθμισμένες υποδομές. Εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, σε αυτή την περίοδο της κρίσης χρέους και αξιοπιστίας της πολιτικής, έχουμε επιλέξει από την πρώτη στιγμή μια διαφορετική πορεία. Όχι απλά αποσπασματικών επιλογών αλλά μέσα από την ένταξη σε μια συνολική στρατηγική τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Και όπως συνηθίζω να λέω, για την Περιφέρεια Αττικής η στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του κλάδου του yachting, είναι μονόδρομος. Με την έννοια της επιλογής στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Ειδικά σήμερα, σε μια περίοδο που η γαλάζια οικονομία αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020 για τη βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα, η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, μπορεί να δώσει καθοριστική ώθηση. Στον τουρισμό και την εθνική οικονομία, η στήριξη του yachting, με την ανάπτυξη, για παράδειγμα, μαρινών, θα αναζωογονήσει τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση δουλεύουμε στην Περιφέρεια Αττικής».

Θετικά σχόλια σχετικά με την παρουσία της Περιφέρειας Αττικής καθώς και την ενημέρωση που έλαβαν κατά την επίσκεψή τους, εξέφρασαν πολλοί επισκέπτες, εκδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν στο μέλλον τα νησιά του Αργοσαρωνικού,τα παράλια της Αττικής και την «Αττική Ριβιέρα» για τις διακοπές τους.

Τέλος, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής μοίρασε το έντυπο υλικό της σε όλους τους επιβάτες σκάφους που πρόκειται να επισκεφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα και Πόρος).

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, εκπροσωπήθηκε από μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Πόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.