Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το EΚKOMEΔ – CREATIVE GREECE στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το EΚKOMEΔ – CREATIVE GREECE στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (31/10/2024-10/11/2024) και στέκεται σθεναρός αρωγός στο πλευρό των συντελεστών του, που χάρη στις άοκνες προσπάθειές τους, έχουν καταστήσει τη διοργάνωση εξέχοντα κινηματογραφικό θεσμό στο διεθνές οπτικοακουστικό στερέωμα.
Το ΕΚΚΟΜΕΔ – CREATIVE GREECE συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο του για την άνθιση των εγχώριων παραγωγών και την αύξηση του αριθμού των συμπαραγωγών και των ξένων παραγωγών που γυρίζονται στη χώρα και χαιρετίζει το γεγονός ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως πόλος συγκέντρωσης και διασύνδεσης των κορυφαίων επαγγελματιών του χώρου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, θα παρουσιάσει τον νέο φορέα στη διεθνή αγορά την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου. Παράλληλα θα απευθύνει χαιρετισμούς στο πρόγραμμα “Bridge to the North: Swedish co-production opportunities” καθώς και στη Γενική Συνέλευση του SEE Cinema Network ενώ θα απευθυνθεί και στην εκδήλωση “Meet the Film Commissions: Στο πλευρό των παραγωγών ‘πριν’ και ‘μετά’, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο της Ευρώπης” σε συνεργασία με το Film Office Central Macedonia και την EUFCN.
Το EKΚOMEΔ – CREATIVE GREECE τιμά τη μακροχρόνια και γόνιμη συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί με υπερηφάνεια τα έργα που έχουν υπαχθεί στο επενδυτικό κίνητρο cash rebate 40% και tax relief 30% να προβάλλονται σε μεγάλες διοργανώσεις και τους ταλαντούχους δημιουργούς να βραβεύονται για το έργο τους και να βρίσκουν διανομή στο εξωτερικό.
Όπως κάθε χρόνο, στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας – Creative Greece  θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στο περίπτερο στην Αποθήκη Γ’  προκειμένου να ενημερώνουν τους επαγγελματίες της εγχώριας και διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας για τα χρηματοδοτικά εργαλεία cash rebate 40% και tax relief 30% και τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ανάδειξη του εγχώριου οπτικοακουστικού τομέα καθώς και στην προσέλκυση οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.