Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΙΜΚ| ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ!.. Εργαστήρια-Ομιλίες & Θεατρικά-Μουσικά Αναλόγια. Επιμέλεια Λάμπρος Λιάβας

ΙΜΚ| ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ!.. Εργαστήρια-Ομιλίες & Θεατρικά-Μουσικά Αναλόγια. Επιμέλεια Λάμπρος Λιάβας

ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΑ!..

Εργαστήρια-Ομιλίες & Θεατρικά-Μουσικά Αναλόγια

Κύκλος πολιτιστικών δράσεων για τη μελέτη και ανάδειξη του Ρεμπέτικου ως φορέα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

18, 20 & 25 Μαΐου 2022

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Με αφορμή την εγγραφή του Ρεμπέτικου στον Διεθνή Κατάλογο της Ουνέσκο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, στις 18, 20 & 25 Μαΐου 2022 θα γίνουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μια σειρά πολιτιστικών δράσεων με γενικό τίτλο «Ρεμπέτικα Συναξάρια». 

Οι δράσεις, περιλαμβάνουν τρία Εργαστήρια-Ομιλίες και αντίστοιχα Θεατρικά-Μουσικά Αναλόγια και στοχεύουν στη μελέτη και ανάδειξη της παράδοσης του Ρεμπέτικου, με ιδιαίτερη έμφαση στα μουσικά και πολιτισμικά δίκτυα που οδήγησαν από τη μικρασιατική κληρονομιά στη διαμόρφωση της κλασικής Πειραιώτικης Σχολής του Μεσοπολέμου. 

Πραγματοποιούνται με την επιμέλεια του καθηγητή εθνομουσικολογίας Λάμπρου Λιάβα, υπό την αιγίδα και την ενίσχυση της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α. και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.